В Ботев чакат съдебно решение за Анисе

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:36 / 10.02.2015
3375
Ръководството на Ботев не е взело конкретно решение как ще действа след обвиненията от ЦСКА, че "жълто-черните" дължат половин милион лева на "армейците" заради продажбата на Абел Анисе от Пловдив в Лудогорец. Пред TV7 изпълнителният директор на "канарчетата" Тервел Златев беше категоричен, че единствено съдът ще определи дали тази сума трябва да бъде изплатена.

Анисе премина от ЦСКА в Ботев срещу символична сума и клауза в договора, гласяща, че 50% от следващия трансфер трябва да влязат в касата на "червените". Малко по-късно халфът бе купен от Лудогорец и от "Българска армия" си поискаха парите.

Впоследствие стана ясно, че въпросните 50% се дължат на фирма на бившия собственик на ЦСКА Димитър Борисов, а не на лидера в "А" група. "Червените" пропищяха от ситуацията, а БФС препрати казуса към съда.

"Когато има такъв случай, трябва да има и ясно и окончателно решение от съда. Чак тогава ще преведем сумата. Иначе защо Ботев да трябва да плаща пари, които може и да не дължи", запита Златев.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).