ФИФА преобръща българския футбол с промени в правилни­ка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:56 / 27.01.2015
3892
ФИФА ще преобърне българския футбол с промените в правилни­ка за трансфери, които напра­ви. Те са задължителни за на­ционалните федерации и тряб­ва да влязат в сила от 1 март, съобщава "24 часа".

Най-важната промяна е, че се въвежда междинно наказание за забавяне на пари по трансфе­ри и такива за изплащането на заплати на футболистите. Това преди липсваше. Най-сериоз­ната санкция от забрана за картотекиране остава, но сега се въвеждат междинни наказа­ния.

Според писмото на ФИФА всички клубове трябва да бъ­дат информирани светкавично за промените в правилника, за да не бъдат изненадани по вре­ме на първенството.

Всички мениджъри, които имат спорове с техни футболи­сти и клубове, трябва да заведат делата си до 31 март тази годи­на. След това световната цен­трала спира да се занимава с подобни неща.

Друга важна промяна влиза в сила от 1 април. Навсякъде думата "мениджър се заменя с "посредник". Това означава, че вече всеки може да се занимава с трансфери, включително и юридически лица.

Заради прекалено много слу­чаи със злоупотреба с малолет­ни футболисти възрастта за международен трансфер се на­малява на 10 години, а не както бе до момента - 12.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).