Избраха Грабчев за №1 в камп на Аякс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:35 / 02.08.2008
2296
Младият вратар на Марица Димитър Грабчев е бил избран за най-добър вратар в специализирания камп в Гърция, който бе организиран от холандския гранд Аякс.

18-годишният юношески национал е получил специална диплома за футболиста с най-добри показатели, измежду 28 млади вратари от Балканския полуостров и няколко страни от Източна Европа.

Както е известно поредният голям талант от продуктивната школа в Кършияка изкара 8-дневен тестови лагер в гръкция курортен остров Корфу по лична покана на популярния местен мениджър Георгос Аврамис - Йорго.

В проверовъчния камп специален екип от селекционери на Аякс са подложили маричанина на специални тестови упражнения, на базата на които той е бил класиран на първо място сред останалите кандидати за слава младоци.

Роденият през 1990 година пловдивчанин е взел участие и в ежегоден футболен турнир за млади таланти, който пък е бил организиран от италианските грандове Милан и Интер (Милано).

На надпреварата освен пратеници от Милано, са били агенти и на други тимове от Апенините, както и селекционери от отбори от Гърция.

Митко е демонстрирал отлични изяви пред селекционери и треньори, които са проявили специален интерес към него. Трансфер на Грабчев в чужбина обаче все още не стои на дневен ред, поне на този етап.

Талантливият пловдивчанин искал първо да завърши средното си образование в Спортното училище "Васил Левски" в Пловдив през тази учебна година и едва тогава ще се мисли за навън. Димитър бе избран за кампа измежду многото кандидати, заради примамливата си футболна визитка на юношески национал на България.

С бъдещия му трансфер в чужбина се е заел мениджъра Георгос Аврамис, който се ползва с голям авторитет не само в Гърция. Импресариото лично извади от джоба си 800 евро за таксата - участие в кампа на Аякс.

През зимата Грабчев бе попаднал в полезрението на гръцкия елититен тим Астерас (Триполис), където в момента играе бившият национал и голмайстор на първенството Мартин Камбуров.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).