ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бонев: Мисля, че до 12 януари ще имаме нов финансов благодетел
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:10 / 05.01.2015Коментари (26)8615
© Plovdiv24.bg
Дни след новата година почетният президент на Локомотив Пловдив и легенда на българския футбол Христо Бонев се съгласи да даде обширно интервю. Освен за бъдещето на черно-белите с него разговаряхме и за националния отбор битката за титлата и предстоящия избор за футболист на 2014-а.

Г-н Бонев, какво бъдеще очаква Локомотив Пловдив през новата година?

- На първо време и най-належащото е намирането на нов солиден спонсор или собственик. Разговаря се с доста хора, от които очакваме да получим финансова помощ. И в най-скоро време, до 12 януари, когато започваме подготовка, смятам че този въпрос ще бъде решен. Преговаряме с хора от цялата страна, не само от Пловдив, защото Локомотив е обичан в много градове. Дано до края на седмицата да имаме очакваното положително развитие на въпроса. Оптимист съм, защото много хора са склонни да ни помогнат. Локомотив няма да умре, няма да загине, докато има такава велика публика. Ще е жалко да не й се помогне.

Чисто игрово можеше ли тимът да постигне повече и да се бори за място в първата шестица?

- За мен през есента се постигна максимумът с многото усилия на футболистите, треньорите и ръководителите от сдружението. Смятам, че това, което момчетата направиха, показва, че при нас нещата са на друга основа. Трябва това черно-бяло райе да е вътре в кръвта ти. футболистите, които са сега при нас, разбраха, че този клуб трябва да се обича с цялото сърце.

Локомотив се класира за четвъртфиналите за купата. Какви са амбициите ви в турнира?

- Първо искам да кажа, че отстраняването на Ботев е най-голямото постижение за сегашния Локомотив. Вярвам, че благодарение на черно-белия дух и феновете ни можем да стигнем и до финал. Всичко е възможно. През пролетта вече ще може да разчитаме на Спас Делев и няколко чужденци, които също не можеха да бъдат картотекирани за есента. Очаквам да сме по-силни през пролетта.

Локомотив София е преодолим съперник. Познаваме се добре. За първата шестица в първенството е нереално да се говори. Нашата задача е да спасим отбора. Да изградят треньорите основата и от следващия сезон да се върнем там, където ни е мястото - сред челниците. Всичко обаче зависи от това с какви финансови възможности ще разполага клубът.

Защо пловдивските клубове не могат да се похвалят със стабилност, сякаш някаква орисия тегне над футбола в града?

- За съжаление годините на приливи и отливи в Локомотив и Ботев зачестиха. Тук е мястото и на местните ръководители, които трябва да се замислят и да гледат по-сериозно на футболните клубове в Пловдив, независимо дали става дума за Локомотив, Ботев, Марица или Спартак. Тъй като хората в града цяла седмица се трудят и искат да отидат в събота или неделя, когато има мачове, да подкрепят любимия си отбор. Психически да се разтоварят и да изпитат удоволствие от играта на тимовете, които подкрепят. Виждаме, че там, където държавата се е намесила, имам предвид в Берое, или където са се отзовали сериозно общините, нещата вървят добре. Искам да кажа на всички тези, които ръководят града, че зависят от нас. Ние ги избираме. И ако стане така, че огорчат пловдивските привърженици, няма да им е лесно. Време е да се сложи край на тази черна орис, която тегне над отборите в града.

Предстои да бъде обявен футболистът на 2014 година. Кой трябва да спечели?

- На всички ни е ясно, че Димитър Бербатов е безспорният номер едно в продължение на много години и едва ли скоро ще имаме такъв играч, който да го приближи. За мен обаче за най-добрия футболист на 2014-а трябва да бъде избран вратарят Владислав Стоянов. Той допринесе най-много за отличното представяне на Лудогорец и напълно заслужено трябва да е номер едно.

Какво е мнението ви за избора Ивайло Петев да поеме националния отбор?

- Петев се доказа, че е добър треньор в Лудогорец. Приятно се изненадах от това, което постигна с АЕЛ Лимасол. Все пак този отбор никога не е бил на висота в Кипър, но той успя с труда си и уменията си да се бори за титлата до последния кръг. За съжаление не можа да я вземе, но работата му показва, че има качества за голям треньор. Сега в обстановката, в която поема националния отбор, ще му е много трудно. Ако малко се поддаде да слуша този или онзи, много бързо ще бъде разочарован и ще съжалява, че се е хванал на това хоро. За да успее, не трябва да се съобразява с никого, защото много хора са виновни, но накрая треньорът го отнася. Така стана и с Любо Пенев, но да не се връщаме назад. Нова година е, ще гледаме оптимистично. В тази връзка пожелавам на всички българи много здраве и късмет. А на всички ръководители във футбола ни да започнат да работят така, както трябва, за да може да улеснят работата и на треньорите.

Как виждате битката за титлата? Ще успее ли ЦСКА да сложи край на хегемонията на Лудогорец?

- Смятам, че Лудогорец трудно ще бъде спрян да не стане шампион. Каквото и да си говорим, това е най-силният отбор у нас. През есента заради Шампионската лига отдадоха по-малко значение на мачовете от първенството, но 8 края на есенния дял понаваксаха изоставането. През пролетта мисля, че ще се съсредоточат, но те имат и силни футболисти и ръководител в лицето на Кирил Домусчиев, за когото второ място е равно на изпадане. Стойчо Младенов безспорно е най-добрият треньор за ЦСКА. Той е неразривно свързан с клуба, но според мен му предстои трудна пролет. Да, отборът играе добре и във футбола всичко е възможно, но Лудогорец няма да се даде без бой.

Ще успее ли пък Стойчо Стоев да се впише в Левски?

- Познавам го много добре като треньор и човек. Заслужава да води голям отбор като Левски. Че и по-големи тимове. С цялото си сърце му желая успех. Заслужава уважение и възможност да се докаже още повече. Ако успее да привлече футболистите, които са нужни в момента на Левски, може да го вкара в тройката.

Източник: в. "Тема спорт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Дали ще е на 15-20 или 30-ти се разбира,че без пари тая пущина не върви!С нетърпение чакам(е) добри новини!Пак ще закъснеем със селекцията и пак ще ни е трудно,но дано вече има някакво добро развитие!
+2
 
 
Зуме,аз лично не помня нещо да си казал и да е станало.И туй нема да стане,на бас.Поздрави.
0
 
 
Датата е 2-ри декември 2014 г. и отново великия золум дава интервю, а заглавието е следното - https://www.plovdiv24.bg/sport/528295.html -Мисля, че до 10 дни ще имаме нов благодетел. И вкупом всички цинганета написаха пак същите неща-щом золума говорел, дрън дрън,а дано, няма как да не стане, цяла България обича циганите и прочие...Та на 12 декември нищо не стана.По-точно-стана-арестуваха пастаджията за уредени мачове...
0
 
 
Ч.Н.Г бате ИЦО бъди жив и здрав още дълги години да се радваш на любимия си ЛОКОМОТИВ Пловдив аз за пореден път ти благодаря за всичко което си направил и продължаваш да правиш за чернобялата пловдивска магия
+3
 
 
Когато великия ХРИСТО БОНЕВ говори, всички трябва да слушаме и да мълчим с дълбоко уважение! Тези, които не го сторят са достойни само и единствено за екарисажа!
на 05.01.2015 г.
-1
 
 
Kато за начало ще екстрадират лицето Цветан Василев - Белградски от Сърбия в България, ще се разследва кражбата на милиарди, с какви пари е направен Рибарникът (базата в коматево), с какви пари е започнат строежът на Строежа (бившият стадион на БотевЪ), от къде имаше огромни суми за селекция в БотевЪ - множество милиони. И защо сега парата спря ? Имало ли е връзка на БотевЪ с дпс, защо е прекъсната... подозрителни съвпадения са цялото това множество от факти, делян се разсърдва на Цецо и БотевЪ пропада ? ВСИЧКИ ИСКАМЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА ЗА КТБ И ВСИЧКО ОКОЛО СТРАННОТО(с нашите пари) ФИНАНСИРАНЕ НА БотевЪ, играещ мачовете си на най- малкия стадион в А група- в Коматево. Акo се разплете това изчезване на милиарди, определено футболът ни ще започне да се чисти - за начало няма да се позволява на грабители да харчат и перат пари чрез БотевЪ, или друг тим... поне не и в тези чудовищни размери...Тема номер едно за властите и институциите в България е как мълниеносно да изправят Цецо Василев пред съда на България. От там може да се тръгне по следите и на футболната далавера БотевЪ, как и кой е подпомагал Цецо в харченето на безкрайни милиони, които не са му принадлежали, за отбора играещ в Коматево.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 05.01.2015 г.
+1
 
 
това поредната изцепка на старчока с болните коленца ли е? преди месец и нещо беше намерил спонсори, сега пак ли е намерил? ей, тоя хитър котарак луди ви прави. ама, всичко е до време - а на вас времето ви е изтекло.
0
 
 
Мисленето не е за теб и не ти се отдава , не ще само мислене , иска се и акъл ,а във теб липсват и двете -смешник
+5
 
 
Мисли или предполага и се надява само?!
+7
 
 
Най голямото постижение е......... отстраняването на Ботев.Всичко друго няма значение,важното е да бием жълтите-ето от тук тръгва злобата,и комплекса.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив подписа договор с юноша на Левски, играл и в ЦСКА 1948
Георги Минчев показа отлична игра с глава, завърши сезона със 17 гола
Томаш: Поемам изцяло отговорността, сбърках! Следващият мач ще е по-лесен
Томаш, искай смяна! Срам и позор!
Национал на ЦСКА-София: Прекарах доста добри години в Локо (Пд)
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: