Иван Петков: Благодаря на момичетата за празника, който направиха!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:07 / 14.12.2014
3489
Женският отбор на Марица (Пловдив) спечели дербито на десети кръг в първенството срещу Левски (София), след като съумя да обърне резултата от 0:2. Ето какво сподели за BGvolleyball.com треньорът на тима Иван Петков малко след края на мача в зала Пловдивски университет:

- Нанесохте първа загуба на Левски и малко не ви достигна да зимувате на върха в класирането...

- Както те ни биха с 3:2 в първия мач от сезона, сега ние ги победихме по същия начин. Явно двата отбора са доста изравнени на този етап и се получават инфарктни и зрелищни за публиката двубои, но не и добри за треньорите. От спортно-техническа гледна точка имам много забележки, които трябва да си ги кажем. Играем с доста грешки, но тази тема нека си остане за нас. Искам да благодаря на момичетата и от двата отбора за мача, който изиграха, и за празника, който направиха. Може би това бе като коледен подарък за публиката. Иначе, освен от победата, мачът не ме удовлетворява. Но, както се казва, по-добре грозна победа, отколкото загуба.

- В хода на мача направихте някои промени, като се видя, че всички момичета в отбора на Марица са готови да помагат в моментите на трудност...

- И преди съм казвал, че нашият тренировъчен процес е на доста високо ниво. И видяхте, че влезлите като резерви момичета дадоха своя принос за победата. Така че не съм изненадан.

- Идват празници, какво ще си пожелаете?

- Да сме живи и здрави всички в нашия отбор. През изминалата 2014 имахме доста ситуации на спортен малшанс, но аз винаги съм казвал, че спортът е като един кръговрат. Един път успяваме, друг път - не. Ето и през този сезон веднъж падаме от Левски с 2:3, след това ние бием с 3:2. Този, който определя нещата отгоре, се опитва да ги балансира. Важното е да сме живи и здрави и да продължаваме да работим по същия начин, както досега.

- И през новата 2015 предстоят сериозни битки ..

- Естествено, но нашият отбор набира скорост. Видяхте една Таня Събкова как в дербито с Левски просто бе над всички. А знаем, че премина през много труден период. Не искам обаче да говоря само за определени състезателки, защото всички показват голямо старание.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).