Ботев скача за задължителен успех над Хасково

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:49 / 07.12.2014
4579
Новият старши треньор на Ботев Петър Пенчев ще гони задължителни три точки в мача срещу Хасково с доста рокади, подмладяване и нова схема на игра. Специалистът е притиснат с доста контузени, а основният централен бранител Пламен Николов е наказан заради червения картон от дербито с Локо.

Със сигурност наставникът на "жълто-черните" ще бистри стартовата единайсеторка до последния момент. С травми са Алекс Колев, Горан Галешич, Божидар Васев и Филип Филипов. Последният отпада за близо месец, след като в сряда ще се оперира от херния в болница в столицата.

Така треньорът Петър Пенчев няма алтернатива по бековете, като единствените здрави са отдясно Йордан Христов, а отляво Лазар Марин. На вратата бетониран е Адам Стаховяк, а за три места в центъра на ариергарда ще спорят Ромен Инез, Радослав Терзиев и Росев Колев. В редиците се завръща и националът Милен Гамаков, който ще започне титуляр, след като пропусна битката под тепетата заради вирусно заболяване.

В състава на Хасково също има кадрови проблеми. Нападателят Диан Лозев пропуска мача, защото е с разтежение от мача за Купата с Банско. Лозев е четвъртият местен кадър, който е извън строя преди зимната пауза. За сметка на това старши треньорът Емил Велев ще може да разчита на изтърпелия наказание от 3 мача ганаец Майкъл Тевия.

Настроението в отбора е много добро предвид успеха в последния кръг срещу Берое и дълго чаканата победа. Футболистите са на мнение, че на по-добър терен ще могат да покажат повече футболни умения и при късмет да спечелят точка, а защо не и 3 срещу "канарчетата". Всички са настроени за сериозна и здрава битка. 

Подготовката на тима в последните няколко дни бе нарушена заради лошото време и непрекъснатите дъждове, но това няма да повлияе на мобилизацията на играчите. За Пловдив ще пътуват и много фенове на Хасково, които да подкрепят на живо любимците си в кв. "Коматево".



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).