Румънци мотаят Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:47 / 20.11.2014
2733
Съвсем скоро е възможно да назрее конфликт между "Ботев" (Пловдив) и румънския ЧФР Клуж. Проблемът, който е на път да го предизвика, е свързан с преминаването на нападателя Феребори Доре под наем в тима оттатък Дунав. Клубът от северната ни съседка все още не се е разплатил с "канарчетата" за сделката по преотстъпването на Доре. 

Според запознати първоначално определеният срок вече е изтекъл. Трикратният шампион на Румъния мотае "Ботев" (Пд) за 30 000 евро. Ръководството на "жълто-черните" има готовност да сезира компетентните органи, ако парите не пристигнат. 

От "Коматево" смятат да се обърнат към Лицензионната комисия към Румънския футболен съюз и същия отдел в УЕФА, за да разрешат казуса. Стигне ли се дотам, ЧФР Клуж рискува да отнесе тежки дисциплинарни наказания, според действащите нормативни уредби.

Припомняме, че двата клуба осъществиха сделката непосредствено преди затварянето на летния трансферен прозорец, след като там той бе удължен със седмица. 25-годишният конгоански национал е преотстъпен на румънците до 30 юни 2015 година.

Според договора между двете страни, сегашният тим на Доре ще има право да го закупи окончателно срещу определена трансферна сума след тази дата, ако изпълни условията на "канарчетата". 

Още през лятото информациите отвъд Дунав гласяха, че в "Ботев" ще се облажат с трансферна сума от порядъка на 300 - 350 хил. евро при продажбата на тарана на Клуж. Доре е играл в 4 от мачовете на новия си отбор в румънското първенство и още не се е разписал.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).