Талантът на Марица замина за лагера на Аякс в Гърция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:52 / 22.07.2008
1994
Младият вратар на Марица Димитър Грабчев тръгна за Гърция за специализинан вратарски камп, който се организира от холандския гранд Аякс. Поредният голям талант от продуктивната школа в Кършияка бе посрещнат в Солун от популярния гръцки мениджър Георгиус Аврамис- Йорго, който го пое и се ангажира лично да го заведе на проверовъчния тестов лагер, който ще се проведе на един от гръцките острови в близост до Халкидики.

В кампа екип от селекционери на Аякс ще пробвани млади вратари от почти цяла Европа, като повечето пробващи се играчи са от балканските страни.

Грабчев ще остане една седмица на пробния лагер на Аякс, в което време ще приме през специални тестови упражнения, на базата на които ще бъде класиран сред осталите кандидати за слава. 18-годишният маричанин ще се опита да блесне пред треньорите с безспорните си качества. Митко е бил избран за кампа сред много кандидати и заради примамливата си визитка на юношески национал на България.

Роденият през 1990 година пловдивчанин ще вземе участие и в ежегоден футболен турнир за млади таланти, който пък се организира от италианските грандове Милан и Интер (Милано). На надпреварата ще бъдат агенти и на други тимове от Апенините, както и селекционери от Гърция.

Грабчев тръгна за южната ни съседка по лична покана на мениджъря Георгиус Аврамис. Импресариото лично платил от джоба си 800 евро такса за участие в кампа на Аякс. Пловдивският вратар ще остане в Гърция точно една седмица., през което време ще стане ясно дали е одобрен.

Както и известно през зимата Митко бе в полезрението на гръцкия елититен тим Астерас (Триполис), където в момента играе бившият национал и голмайстор на първенството Мартин Камбуров.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).