Феновете на Локо протестират срещу бездействието на МВР

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:10 / 18.07.2008
5227
Клубът на привържениците на Локомотив Пловдив излезе с отворено писмо до медиите, министъра на вътрешните работи, главния прокурор и комисията по етика и феърплей към БФС. В него те осъждат бездействието на полицията за откриване и задържане на извършителите на жестокия побой над фен на Локо Пловдив в София, както и двойният стандарт за действия срещу хулигани от София и Пловдив. Публикуваме цялото писмо без съкращения:

Уважаеми господа,

На 16 юли 2008 г. станахме свидетели на поредния епизод от безумието, наречено "българско футболно хулиганство".


Група от около 30 души, привърженици на ЦСКА, атакуваха с нищо непредизвикали ги зрители на контролната среща между Локомотив (София) и Локомотив (Пловдив), играна на стадион "Локомотив" в столицата. Вследствие на това жестоко бе пребито момче, привърженик на нашия отбор, и както обикновено, полицията се намеси постфактум, като не арестува никой от нападателите.

Три дни след случилото се, въпреки богатия снимков и видео материал, на който ясно личат кои са извършителите на деянието, и многобройните свидетели, органите на реда не са предприели никакви действия по разкриването на вандалите.
Създава се впечатление за налагането на двоен стандарт по отношение на едни и същи действия на хулиганстващите.


След събитията в град Сандански преди около 2 месеца (действия на наши привърженици, които категорично осъдихме) в употреба влезе цялата държавна машина, услужливи медии и политици, а провинилите се бяха наказани с цялата строгост на закона.

За същото деяние хулиганите на ЦСКА за пореден път остават ненаказани.

Призоваваме компетентните органи незабавно да предприемат всички предвидени от закона действия за разкриването на извършителите и техните подбудители и същите да получат адекватните си наказания.

В противен случай ще считаме, че в държавата се толерира законът на джунглата "око за око, зъб за зъб", и ще запазим правото си на ответна реакция.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).