Крачунов се върна в Марица без нито една тренировка с Карталспор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:10 / 18.07.2008
1590
Футболистът на Марица Пламен Крачунов се завърна днес на високопланинския лагер на "жълто-сините" в курорта Цигов чарк, без да направи нито една тренировка с турския втородивизионен тим Карталспор, откъдето бе поканен на тестове, съобщиха от пресслужбата на клуба. 19-годишният защитник тръгнал за Истанбул заедно с мениджъра, който урежал трансфера му, когато на половината път, турците изненадващо се обадили по мобилния телефон, че засега отлагат привличането на българина на проби и щели да се съобщят допълнително кога да отиде.

От Карталспор мотивирали решението си с организационни проблеми в клуба и някои неуредици. Съобщили, че след като решат проблемите щели да изпратят служебна кола до Пловдив, за да вземе Крачунов.

Другата причина за отказа била, че турският втородивизионен тим не е заявил Пламен в списъка на отбора за участващите футболисти в традиционния местен турнир "ЙОЗ къп" в Истанбул, в който щеше да бъде тестван маричанинът.

Както е известно пловдивчанинът трябваше да излезе довечера като титуляр за Карталспор срещу Йозгатспор. В мача той щеше да бъде изпробван в центъра на защитата, както и на мястото на десния халф-бек.

"Пламен вече се върна при нас и започва отново тренировки. Настина се получи малко неприятно, защото момчето се разтъкава с излишни пътувания в разгара на лятната подготовка. Това може да наруши подготовката му. Но и това го има във футбола", коментира изпълнителният директор на Марица Георги Фиданов.

Шефът подчерта, че истанбулци не са се отказали от привличането на Крачунов и при първа възможност щели да го вземат. И допълни, че интересът към маричанина е сериозен.
Както е известно скаути на Карталспор много харесаха качествата на младока от Кършияка по време на двете контроли на маричани - срещу бургаския Черноморец и английския първодивизионен тим Крю Алекзандра, на които мачове турските емисари са присъствали.

Комшиите спешно търсят млад и качествен бранител и са се спрели на пловдивчанина, защото искали да вземат футболист точно с такива футболни възможности като тези на Пламен.
Амбициите на клуба от азиатската част на Истанбул пък били още през новото първенство да се спечелят промоции за първа футболна дивизия на Турция.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).