Бивш играч на Локо ще рита в една лига с Дел Пиеро и Трезеге

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
12:49 / 03.09.2014
4275
Бившият играч на Локомотив Юнес Бенжелюн ще продължи кариерата си в Индия. Френският бранител е подписал договор с ФК Гоа, установи след проверка Plovdiv24.bg. В отбора се подвизава бившият полузащитник на националния отбор на Франция и Арсенал Робер Пирес, който взе решение да възобнови футболната си кариера.

Треньор на индийския футболен клуб е бразилската легенда Зико. 61-годишният специалист за последно води катарския Ал Гарафа, но от януари тази година бе свободен от длъжност. Преди това в кариерата си Зико е бил начело на тимовете на Фенербахче, ЦСКА Москва и Олимпиакос, както и националните отбори на Япония и Ирак.

Бенжелюн ще има възможността да вземе участие в първата по рода си Индийска Суперлига. То­ва е нова надпревара, която включва 8 клуба, създа­дени през последните ня­колко месеца. Те са собственост на местни богаташи и популярни лич­ности. Първенството ще продължи от октомври до декември. Отборите ще се срещнат по два пъти все­ки срещу всеки. Първите 4 тима в класирането след 14-те мача продължават към заключителната фаза. На полуфиналите се игра­ят по две срещи, а шампи­онът ще се определя в един двубой. Любопитно­то е, че всеки от 8-те клу­ба трябва да привлече т.нар. марков играч от драфт, каквито има в САЩ и Австралия.

Така най-известните футболисти в Суперлигата са Алесандро Дел Пиеро (Делхи Динамос), Давид Трезеге (Пуна Сити), Хоан Капдевиля (Нортийст Юнайтед) и Борха Фернандес (Атлетико Калкута), които са "марковите" играчи на своите отбори.

Любопитното е, че още двама футболисти, минали през "А" група, се присъединиха към състави от Суперлигата. Павел Чмовш (Левски) подписа с Мумбай Сити, а Иван Боладо (ЦСКА) стана съ­отборник на Трезеге в Пуна.

Всеки отбор е задължен да има поне 7 чужденци в състава си, както и 14 ин­дийци. Паралелно със Суперлигата продължава провеждането и на тради­ционната лига в страна­та. Отборите в двете първенства не се дубли­рат.



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).