Ботев тресна Славия пред пълните трибуни в "Коматево"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (82)
19:25 / 24.08.2014
16169
Отборът на Ботев надделя с 2:0 над Славия в мач от 6-ия кръг на "А" група, игран пред пълните трибуни на "Футболен комплекс Ботев 1912" в "Коматево".

Срещата започна много динамично и още в първата си по-сериозна атака "канарчетата" реализираха. Мариян Огнянов пусна перфектен пас към Томаш Иршак, който бе изведен сам срещу Георги Петков и не сбърка да вкара за 1:0.
"Белите" бяха много близо до изравняването в 31-ата минута, когато Цветомир Панов центрира отдясно към непокрития Фернандо да Силва, но шутът на нападателя профуча покрай лявата греда.

Пловдивчани спокойно можеха да вкарат втори гол в продължението на първата част. Иршак намери непокрития в пеналтерията Александър Колев, но нападателя стреля над напречната греда.

В началото на втората част Ботев подкоси краката на софиянци с втори гол, който и предреши изхода от мача. Лъчезар Балтанов бе изпуснат от защитниците на гостите след центриране и с глава изпрати кълбото във вратата на неубедителния Георги Петков.

В 68-та минута реферът Ивайло Стоянов прекрати срещата заради бурята за няколко минути, която се разрази над "Коматево".

Малко след подновяването "канарчетата" бяха много близо да направят резултата класически, но Алекс Колев с глава уцели напречната греда.  

Дебют с екипа на Ботев направи Момчил Цветанов, който се появи в игра четвърт час преди края на мястото на Цветелин Чунчуков.  

С победата "жълто-черните" събраха актив от 11 точки и делят 2-то място с Лудогорец. Първи е ЦСКА с 13 пункта. Славия е на 10-та позиция с 5 точки.

Състави:

Ботев: Стаховяк, Васев, Терзиев, Николов, Христов, Гамаков, Иршак (Серкан), Балтанов, Огнянов (Айтов), Чунчуков (Цветанов), Колев

Славия: Петков, Диего, Ристевски, Везалов, Панов, Генчев (Бижев), Бурзорг (Василев), Да Силва, Манзаро, Вълчанов (Георгиев), Платини

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (82)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).