Само за 8 месеца: Ботев взе над 7 млн. лв. от трансфери

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:51 / 14.08.2014
4617
В последните два месеца основната тема за коментари относно Ботев Пловдив е свързана с финансовото състояние на клуба. Те са породени от ситуацията, в която се намира собственикът Цветан Василев, както и основният спонсор КТБ. 

Много прибързани обаче бяха твърденията, които пращаха канарчетата в миманса, предричаха разпад на отбора и отказване от А група. Стартът за тях бе даден с напускането на Любослав Пенев... Вярно обаче излезе само това, че клубът побече не може да си позволи разходите, които правеше до лятото, за да е отличен пристан за скъпоплатени наемници. Но само толкова.

Причината е, че само от продажба на играчи клубът формира повече от приличен бюджет. При това само в рамките на тази година. За осем месеца Ботев сключи сделки, от които в касата му ще постъпят над 7 милиона лева. При това има още играчи, които могат да донесат свежи средства. Най-много пари канарчетата си осигуриха от Тодор Неделев - през зимата той премина в германския Майнц 05. За правата му клубът от Бундеслигата се бръкна с около 5 милиона лева (2,5 милиона евро). Дори част от тези средства да са блокирани в милиона лева. Нито един български клуб не е осъществил продажби за толкова пари в последните 8 месеца.

При това скоро в касата на канарчетата могат да влязат още средства - Вандер Виейра вече бе спазарен с Дебрецен за 300 хиляди лева, но унгарците се отказаха от сделката в последния момент. Но бразилецът със сигурност ще бъде продаден. Готви се трансфер и на Феребори Доре, за когото ЧФР Клуж дава 700 хиляди лева. Възможно е и Адам Стаховяк да бъде продаден. Клубът чака приходи и от Луис Педро. Холандецьт премина в Левски за символична трансферна сума (около 50 хиляди лева), но ще вземе над 50% от бъдещ трансфер на играча. Без пари от легионерите си тръгнаха само Алесандру Бенга и Алесандру Куртеан. В Ботев предпочетоха да разтрогнат с тях, за да не им плащат високите заплати.

В същото време в Коматево акостираха само свободни играчи, при това с напълно резонни месечни възнаграждения - Михаил Иванов, Пламен Николов, Росен Колев, Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков, Александър Колев и Станислав Дрянов, пише "Тема спорт".



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).