Лудогорец излиза срещу Ботев за нов требъл

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (39)
10:16 / 13.08.2014
6517
Ботев (Пловдив) и Лудогорец излизат един срещу друг в спор за Суперкупата на България. Срещата е повторение на финала за купата и започва в 20:30 часа на стадион "Лазур" в Бургас. Българският шампион ще се опита да спечели втори требъл в рамките на три години.

Нещо, което никой досега не е постигал в такъв кратък период от време. Единствено Левски може да се похвали, че два пъти е печелил всичко у нас наведнъж. Това се случва през 1984 и 2007 година. Никой обаче не може да достигне ЦСКА с четири купи в един сезон. Постижение, регистрирано през 1989 година, когато армейците печелят първенството, Купата на България, Купата на Съветската армия и Суперкупата.

Лудогорец вече триумфира с титлата, купата и Суперкупата през 2012 с Ивайло Петев. Сега пред неговия тогавашен помощник Георги Дерменджиев се открива възможността да добави приз към спечелените от Стоев два трофея през миналата кампания. Отличието би било и под номер 1 за родения в Пловдив специалист като старши треньор.

Само за три години Лудогорец понапълни сериозно витрината си. Клубът е на прага да застигне Литекс по завоювани трофеи през новия век. Оранжевите са се окичвали седем пъти със златни медали - 2 пъти по случай титла (2009/10, 2010/11), за 4 купи на страната (2001, 2004, 2008, 2009), и за една Суперкупа (2010). Разградчани вече са на квота 6 и още днес могат да се изравнят с големия си провинциален съперник. Именно "зелените" счупиха и рекорда за най-много поредни титли от извънстоличен отбор, поставен от ловчанлии.

Не по-малък обаче е и залогът днес за Ботев Пловдив. "Канарчетата" имат шанс да отворят първата значима страница в историята си през новия век. За последно тимът грабна отличие преди повече от 33 години, или точно на 5 май 1981 година - завоюва Купата на Съветската армия (б.а. - тогава първостепенен турнир въпреки вече създадения за Купата на България). Тогава "жълто-черните" надвиват благоевградския Пирин на националния стадион "Васил Левски". Единственият гол е дело на Митко Аргиров в 43-ата минута. Ботев печели трофея под името АФД Тракия.

Срещата ще бъде ръководена от Николай Йорданов. Досега арбитърът е свирил три срещи между двата тим, като те са завършили без победител - 2 пъти 0:0 и веднъж 2:2. Този път обаче, ако не успеят да се надвият в редовното време, съперниците ще трябва да го сторят директно чрез дузпи, тъй като регламентът не предвижда продължения.



Виж коментарите (39)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).