УЕФА спря Георги Христов за Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:49 / 14.07.2008
5596
Бъдещето на Георги Христов в Левски продължава да бъде неясно, след като от УЕФА са категорични, че няма да позволят нападателят да бъде картотекиран до пълното изясняване на случая около преминаването му при "сините". Това заяви в интервю за Канал 3 спортно-техническият директор на Ботев Борислав Димитров. Пловдивчани са получили официално писмо от УЕФА, с което евроцентралата дава да се разбере, че решение по жалбата на клуба ще бъде взето не по-рано от един месец. Димитров каза, че е оптимист за крайния изход на спора и се надява голмайсторът на "А" група да бъде върнат на Ботев.

"Канарчетата" подадоха документи до Арбитражния спортен съд в Лозана (Швейцария) веднага след като Арбитражната комисия към БФС разтрогна договора на Христов с тима, а по-късно Апелативната комисия потвърди това решение. Заради факта, че играчът бе обявен за свободен агент, Ботев и другият клуб, притежаващ правата на футболиста - Марица, дори не получиха компенсацията от 200 хиляди евро, залегнала като освобождаваща клауза в контракта му.

В момента Георги Христов тренира с Левски, но заради липсата на официално решение по казуса още не е подписал договор.

Източник: Sportal.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).