Ботев взе точка от Берое с късен гол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (114)
21:57 / 27.07.2014
17094
Любимецът на бултрасите Иван Цветков вкара късен изравнителен гол за тима си при равенството 1:1 с Берое в мач от 2-рия кръг на "А" група". Елиаш да Силва преди това изведе заралии напред през първата част, когато след корнер се оказа най-съобразителен в пеналтерията и отблизо вкара.

Срещата започна с натиска на домакините. Още в 60 секунда Елиаш вкара коженото кълбо във вратата на Михаил Иванов, но попадението му бе отменено заради извършено нарушение. Минути по-късно удар на Елиаш бе бе избит малко преди голлинията от Филип Филипов.

В 20-ата заралии осъществиха добра атака. Атанас Зехиров подаде към Игор Джоман, той от своя страна подаде на Георги Костадинов, който стреля към долния десен ъгъл на вратата, но кълбото среща страничната греда и излезе в аут.

След половин час игра логичното се случи и Берое откри резултата в "Дербито на Тракия". При центрирана топка от ъглов удар Самир Аясс продължи с глава към малкия пеналт, където иззад всички изскочи Елиаш да Силва и бразилецът с коварен удар от непосредствена близост даде аванс на своя тим.

Ботев отговори с удар на Вандер Виейра, който след рикошет в крака на Елиаш за малко да изненада Иван Караджов, но кълбото излезе в корнер.

В продължението на първата част Берое бе на косъм от отбелязването на втори гол. Салим Керкар направи добър пробив, след което центрира остро по земя към Венцислав Христов, който стреля, но топката мина на сантиметри край целта.

Второто полувреме пловдивчани изравниха играта. В 49-ата минута опасен удар на Мариян Огнянов от пряк свободен профуча на сантиметри от левия стълб на вратата на Иван Караджов.

Владимир Айтов можеше да възстанови равенството в 66-ата минута, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата.

Михаил Иванов бе на косъм да сбърка фатално в 78-ата минута, когато се опита да финтира Н'Диае и Христов. Последният обаче отне коженото кълбо и стреля, но Росен Колев се намеси решаващо и изби топката в корнер.

Минути по-късно Салим Керкар можеше да сложи точка на спора, но пропусна останал сам срещу Михаил Иванов.

Пропуските на Берое бяха наказани от Ботев в даденото от рефера продължение, когато Иван Цветков бе оставен непокрит в наказателното поле и отблизо донесе точката на "канарчетата".

Ботев игра в състав:

89. Михаил Иванов, 11. Йордан Христов (к), 4. Серджан Лукин, 37. Росен Колев, 24. Лазар Марин, 7. Мариян Огнянов, 2. Владимир Айтов (23. Цветелин Чунчуков), 28. Филип Филипов, 30. Божидар Васев, 10. Вандер Виейра (19. Иван Цветков), 9. Юнес Хамза

 



Виж коментарите (114)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).