Ботев с бюджет колкото Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
11:22 / 24.07.2014
5713
Бюджетът на Ботев Пловдив за новия сезон е сигурен. Заложените средства ще дадат нужната стабилност на "канарчетата" за участието в "А" група. Както е известно, заради тежката финансова криза, в която изпадна клубът, парите бяха сериозно орязани. Бе поставен таван на заплатите от 3500 евро.

Това наложи раздялата първо със старши треньора Любослав Пенев, а после и с някои от звездите на тима като Анисе, Веселин Минев и Бенга. Хамза и Доре пък се очаква да бъдат продадени до седмица.

В понеделник следобед на сбирката на управата на "жълто-черните" една от най-важните точки е била именно финансовото осигуряване на дейността на клуба. Според запознати през новия сезон само Лудогорец, ЦСКА, Литекс и Берое ще са с по големи разходи.

Бюджетът на Ботев Пловдив ще е сходен с този на Литекс и Берое. Така клубът ще може да изкара спокойно сезона в очакване на по-добри времена. Все още не е ясно колко точно пари са осигурени, но според запознати те не са по-малко от 4-5 милиона лева. Което означава, че и през тази кампания "жълто-черните" ще са сред най-добре обезпечените клубове в А група.

Източник: в. "Тема Спорт"



Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).