Бургас измества Пловдив за Евро 2015

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
11:21 / 17.07.2014
6759
БФС обмисля варианти за промени в организацията на Евро 2015 за юноши до 17 г., на което България е домакин. Заявили сме за откриването и финала, а и още двубои от турнира, стадионите на "Ботев" и "Локомотив" в Пловдив. Двете арени трябваше да са готови до пролетта на 2015-а.

Но строежът на стадион "Христо Ботев" е замразен в момента и очевидно срокът за завършването му трудно ще бъде спазен. Планираната реконструкция на съоръжението в парка "Лаута" също не върви по план.

Така вариант №1 се явява стадион "Лазур" в Бургас, където да се играят основните мачове от европейското. На турнира се чака височайше присъствие от УЕФА, включително президентът на централата Мишел Платини.

Бургас изглежда най-логичен избор, тъй като другият основен град за първенството е Стара Загора със стадиона на "Берое".

Същевременно УЕФА чака от България видеоклип с презентацията ни за Евро 2020. БФС кандидатства за поне един мач от широкия формат на първенството.

Видеото ни ще се снима до края на лятото, но имаме проблем - за разлика от останалите кандидати, България не може да покаже дори строеж на новия стадион, който е в основата на заявката ни. Арената трябва да се издигне на мястото на стадион "Славия" и строителните работи се планира да почнат до края на 2014-а.

Източник: в. "Труд"



Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 32
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).