Ударно начало за Супер Любо и Ботев в Лига Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (84)
21:35 / 03.07.2014
19762
Ботев стартира тазгодишния си европоход с разгромна победа над Либертас с 4:0 в първи мач от в първия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят бе дебют за новия треньор на "канарчетата" Любослав Пенев. Реваншът между двата тима е на 10 юли в Сан Марино.

"Жълто-черните" трябваше да се изправят срещу Либертас без големите си звезди от миналия сезон. Феребори Доре, Юнес Хамза и Вандер Виейра, които не бяха картотекирани за мачовете от Лига Европа, като най-вероятно ще напуснат клуба поради финансовите проблеми.

Часове преди мача Любо Пенев получи неприятна вест, след като Алесандру Бенга и Серджан Лукин отказаха да вземат участие в тази среща. Единствено Алесандру Куртеан от румънците се съгласи да излезе титуляр. По този начин селекционера на България бе принуден да пусне младока Радослав Терзиев, за който това бе европейски дебют за "жълто-черните".

Веднага след първия съдийски сигнал на Един Якупович пловдивчани се нанесоха в половината на гостите от Сан Марино и започнаха да редят атака след атака пред вратата на Алдо Симончини.

Иван Цветков беше близо до откриването на резултата в 7-ата минута, но стреля неточно след центриране на Куртеан. Последният опита рефлекса на Симончини в 21-ата минута с удар от дистанция, но националът се разтегна и изби опасната топка, която влизаше в горния десен ъгъл на вратата му.

Натискът на "канарчетата" продължи, а на няколко пъти гостите трябваше да чистят от голлинията. В 25-ата минута обаче подаване с глава на Ромарио Кортзорг матира отбраната и Мариян Огнянов с диагонален удар я изпрати във вратата на Симончини за 1:0.

В края на първата част Ботев бе близо до отбелязването на втори гол след центриране от фаул, но Терзиев и Цветков на празна врата не успяха да засекат коженото кълбо.

През втората част картинката бе същата като през първите 45 минути, но разликата от първата беше, че отбраната на гостите не успя да издържи на атаките на "канарчетата" и се пропука на няколко пъти. 

В 51-ата минута Мариян Огнянов се възползва от центриране на Йордан Христов и с глава отбеляза втория си гол в срещата.

Малко след това Цветков направи резултата класически. Капитанът на "жълто-черните" разстреля стража на гостите от точката на изпълнение на дузпата, засичайки центриране на Луис Педро.

Едва в 62-ата минута гостите отправиха първи удар към вратата на Ботев, но Адам Стаховяк не бе затруднен. Десет минути по-късно Педро бе изведен зад отбраната на непретенциозния съперник и отбеляза четвъртото попадение в двубоя. 

След този убедителен резултат пловдивчани вече мислят за следващия си съперник в Лига Европа. Във втория кръг те ще срещнат Санкт Пьолтен. Австрийците са гости в първата среща, която е насрочена за 17-ти юли, а реваншът е седмица по-късно.

Интересен момент е, че Ботев игра контрола срещу Санкт Пьолтен по време на подготвителния си лагер в Австрия. "Канарчетата" спечелиха приятелската среща с 4:2.

Ботев - Либертас 4:0
1:0 Огнянов (25)
2:0 Огнянов (51)
3:0 Цветков (58)
4:0 Педро (72)

Ботев: Стаховяк, Христов, Терзиев, Филипов, Минев, Куртеан, Иршак (69-Васев), Сърмов, Огнянов (81-Юсеин), Ромарио (56-Педро), Цветков

Либертас: Симончини, Молинари, Бенвенути, Рокети, Риги, Факондини, Антонели, Торели, Рости (74-Анджели), Морели, Дзенаро (61-Голинучи)

 



Виж коментарите (84)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).