Волейтимът на СОУ "Цар Симеон Велики“ с вицешампионска титла от държавното по волейбол за ученици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:13 / 14.06.2014
3556
Волейболният школски тим на СОУ "Цар Симеон Велики" спечели вицешампионска титла от тазгодишното държавно първенство по волейбол за ученици до 7-и клас. Това стана по време на завършилите онзи ден финали, които се проведоха в Исперих. Надпреварата събра в северния град 10-те най-добри ученически волейболни отбора от цялата страна, победители от регионалните и областни ученически първенства.

Младите пловдивски волейболисти бяха водени на финалите от изпълнителния директор на колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" Йордан Зашев, който е старши учител в школото, в тандем с бившия треньор на "Виктория Волей" Драган Иванов.
По пътя си до финалния мач и при жестока конкуренция волейтимът на тим СОУ "Цар Симеон Велики" постигна 6 поредни чисти победи с по 3:0.

На финала младите пловдивчани обаче "прегоряха", неочаквано загубиха с 1:3 от връстниците си от кърджалийското СОУ "Пенчо Слаевйков" и така изпуснаха титлата. Трети в крайното класиране остана школският отбор на Берковица.
"Вицешампионската ни титла е напълно заслужена, след силна игра на момчетата. При малко повече спортен шанс можехме да станем и шампиони, коментира Йордан Зашев, които умело предаваше своя богат опит и умения на младите си възпитаници и водеше пловдивския школски тим.

След успеха в Исперих, директорът СОУ "Цар Симеон Велики" Руси Баташки се срещна с целия отбор, за да ги поздрави с вицешампионската титла и да почерпи на корем всички състезатели с шоколадова торта.



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).