Ботев разгроми Санкт Пьолтен в първата си контрола

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (40)
17:50 / 14.06.2014
11969
Ботев разгроми Санкт Пьолтен с 4:2 в първата си контрола от предсезонната си лятна подготовка. Победата на "жълто-черните" дойде след попадения на Иван Цветков (19'), Цветелин Чунчуков (49' и 58') и автогол на Хубер (63'). Головете за австрийците вкараха Фуцик (8') и Шибени (90').

Двубоят не започна добре за дебютанта като старши треньор на "канарите" Любослав Пенев. Пловдивчани трябваше да наваксват гол пасив, след като още в 8-ата минута играч на австрийците се измъкна зад защитата на Ботев и комбинира с Фуцик, който на празна врата откри резултата.

Възпитаниците на Супер Любо обаче бързо реагираха и няколко минути по-късно Иван Цветков възстанови равенството. Любимецът на бултрасите се разписа отблизо, след като удар на Ромарио Кортзог бе отразен от вратаря на австрийците, но при добавката Цветков нямаше проблеми да изравни резултата.

Ботев бе много близо до пълен обрат в 27-ата минута, когато Вуйчо Ваньо елегантно се освободи от футболист на Санкт Пьолтен в пеналтерията и опита завършващ пас към нахлуващия на скорост Мариян Огнянов, но защитник успя да изчисти точно преди Огнянов да шутира.

През втората част четата на Супер Любо се развихри и не остави никакъв шанс на австрийците, а Цветелин Чунчуков изригна с два гола. Нападателлят се разписа в 49' и 58', а защитника на Санкт Пьолтен Хубер увеличи преднината на "канарите" в 63-ата минута след нелеп автогол. Крайният резултат фиксира Шибени в края на мача.

Следващата проверка на Ботев е на 17 юни срещу тима на Адмира Вакер. Мачът е насрочен за 18,00 часа българско време.

Състав на Ботев: 1.Адам Стаховяк, 11.Йордан Христов, 5.Серджин Лукин,18. Радослав Терзиев, 14.Веселин Минев,16. Томаш Иршак, 7.Мариян Огнянов, 20.Серкан Юсеин, 15.Луис Педро, 22.Ромарио Кортзорг и 19.Иван Цветков. (Андонов, Филипов,, Айтов, Сърмов, Васев, Анисе, Вандер, Куртеан, Чунчуков, Марин, Бенга, Андонов)
 



Виж коментарите (40)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).