Пенев: Работата ми в Ботев ще има положителен ефект върху националния отбор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
17:33 / 06.06.2014
6024
Селекционерът на "А" националния отбор на България Любослав Пенев получи разрешение от Изпълнителния комитет на БФС да води и "Ботев". Треньорът се срещна с президента Борислав Михайлов, за да го информира за предложението да поеме "канарчетата" на мястото на подалия оставка Станимир Стоилов

На срещата Пенев е бил категоричен, че няма намерение да напуска националния отбор и единственият вариант да приеме предложението, е да получи разрешение от Изпълкома да съвместява двете длъжности.

След дълъг сондаж с членовете на Изпълнителния комитет по телефона Михайлов получи съгласието им Пенев да води "Ботев" и националния отбор и даде зелена светлина на треньора да започне да води тренировките на пловдивчани.

Самият Любослав Пенев направи кратък коментар за сайта на Българския футболен съюз:

"Работата ми в "Ботев" няма да попречи по никакъв начин на националния отбор. Прецених предложението в детайли, преди да приема това предизвикателство да бъда част от един от най-перспективните футболни проекти в България.

Имах дълъг разговор с президента Борислав Михайлов и след него той започна допитване до членовете на Изпълкома. Репутацията, която съм си изградил, сигурно е повлияла за решението да ми бъде дадена зелена светлина. Благодаря на членовете на Изпълнителния комитет и на президента за тази възможност.

Убеден съм, че от съвместяването на двете длъжности няма да има ощетени. Дори напротив - ефектът ще е положителен. Надявам се обществеността да ме разбере и да ми повярва. Националният отбор на България ще се бори за класиране на европейското първенство през 2016 г. и няма да допусна никакво отстъпление по пътя към постигането на тази висока цел", заяви Пенев.



Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).