Ботев договори румънец и любимец на Мъри

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (85)
11:27 / 30.05.2014
12391
В Ботев Пд дадоха старт на лятната селекция, която да помогне на отбора да гони шампионската титла през предстоящото първенство. 

Пловдивчани почти са финализирали трансферите на двама нови футболисти, съобщава "7 дни спорт". Става въпрос за капитана на румънския хит Астра Гюргево - Константин Бъдеску, и защитника на Берое Борислав Стойчев, който е любимец на Станимир Стоилов

25-годишният Бъдеску, който може да играе успешно както зад гърба на нападателя, така и на върха на атаката, бе наблюдаван на два пъти на живо от спортния директор Димитър Димитров. Той е юноша на Петролул Плоещ, където започва и професионалната си кариера, преди да премине в Астра. 

Договорът на Бъдеску с клуба от Гюргево изтича на 30 юни. Затова от Ботев Пд са направили всичко възможно да го привлекат като свободен агент, предлагайки му изключително солидна заплата. 

Иначе се заговори, че румънският клуб прави всичко възможно да преподпише договора си с Бъдеску за още един сезон. Ако това все пак се случи, преди Константин да парафира официално с Ботев Пд, от Астра възнамерявали да поискат 1,3 млн. евро от пловдивчани за правата на звездата си. 

Колкото до Борислав Стойчев, който навлезе в големия футбол, след като Мъри го взе в Левски от Хасково, към момента са налице преговори с ръководството на Берое, които според запознати ще приключат успешно. 

Договорът на 27-годишния защитник с тима от Аязмото изтича през зимата, а според нашите информатори той сигурност ще премине в Ботев Пд. Дори Стойчев и Бъдеску са чакани за старта на лятната подготовка на Канарчетата на 6 юни.


Виж коментарите (85)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).