Ботев предлага нови договори на Христов и Минев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
09:50 / 22.05.2014
13417
Спортно-техническото ръководство на Ботев (Пд) възнамерява да предложи нови договори само на двама от футболистите, чиито договори с клуба изтичат следващия месец, научи "7 дни спорт". Оферти за преподписване на контрактите им ще бъдат отправени до крайните защитници Йордан Христов и Веселин Минев

Двамата са и капитани на "жълто-черните", а освен че са изключително важни фигури в схемата на Станимир Стоилов, са и сред избраниците на националния селекционер Любослав Пенев. В Ботев искат да задържат ценните футболисти, които имат честта да защитават и цветовете на България.

Христов се превърна в може би най-добрия десен бек у нас, въпреки че допреди 2 години се подвизаваше в по-предни позиции. Тази пролет ръководството на "жълто-черните" проведе първоначални преговори с миналогодишния любимец на феновете на Ботев, като съвсем закономерно сърцатият футболист предяви претенции за 15 000 лв. месечна заплата, за което вече информирахме. 

Въпреки постоянната си игра и принос за отбора, досега Христов е един от най-ниско заплатените играчи в тима със скромното възнаграждение от около 4500 лв. Очаква се от ръководството да изпълнят желанието на футболиста или параметрите да се доближат максимално до исканите от него при преподписването на контракта му. По информация на "7 дни спорт" на Христов ще бъде предложен нов 2-годишен договор. 

И новият спортен директор Димитър Димитров горещо препоръчва Христов да остане в отбора. Димитров цени много качествата на Христов, след като преди години искаше да го привлече в Черноморец. Тогава футболистът защитаваше цветовете на Марица (Пд), а след това и на Спартак (Пд).

Колкото до Веселин Минев, пред когото има и вариант да облече отново екипа на Левски, от Ботев (Пд) смятат да му предложат нов договор за 1 година. При пловдивчани той се разписва срещу 9000 евро месечно. При това положение 33-годишният ляв бек почти сигурно ще предпочете да остане в Ботев. 

Пловдивчани реално не разполагат с готов заместник за тежките битки по родните и европейските терени. Същото важи и за Христов. Другите трима футболисти, чиито контракти изтичат, са Сивард Спрокел, Иван Цветков и Артур Енрике. Холандският защитник няма да остане в отбора.

Според запознати спортно-техническият щаб е пред сериозна дилема за Иван Цветков. От ръководството обмислят и вариант да предложат на играча друга длъжност в клуба - вероятно скаут. При Енрике ситуацията е доста странна.

Бразилецът парафира предварително споразумение за срок от 2 години, като то трябваше да влезе в сила, след като бразилецът се сдобие и с българско гражданство. За момента обаче изгледите са той да остане окончателно зад борда.


Виж коментарите (37)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).