В Ботев си харесаха играчи на Астра

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
09:04 / 19.05.2014
5402
Новосформираният тандем Станимир Стоилов - Димитър Димитров, който през новия сезон ще трябва да поведе Ботев към спечелване на шампионската титла, вече запретна ръкави по работата около лятната селекция, съобщава "7 дни спорт".
За целта новият спортен директор на Ботев Димитър Димитров замина за Румъния по заръка на наставника на тима.

От тази зима пловдивчани се насочиха към първенството на северната ни съседка по отношение на входящите трансфери в клуба. От там при "жълто-черните" пристигнаха петима футболисти - Сърджан Лукин, Александру Куртеан, Феребори Доре, Юнес Хамза и Александру Бенга. В петък вечерта Димитър Димитров е присъствал на двубоя от местния шампионат между Астра (Гюргево) и Политехника (Тимишоара), спечелен с разгромното 5:1 от домакините.

Целта на новия спортен директор на Ботев са офанзивния халф Константин Будеску и вътрешния халф Винсент Лабан от тима от Гюргево. 25-годишният Будеску, който може да играе успешно както зад нападателя, така и на върха на атаката, заби първия гол за Астра .

Румънският национал е играл в 40 мача за отбора от Гюргево във всички турнири през този сезон, като е нанизал 21 гола, а има на сметката си 16 асистенции. Той е юноша на Петролул (Плоещ), където започва и професионалната си кариера, преди да премине в Астра. Договорът на Будеску с клуба от Гюргево, който ще завърши на второ място в шампионата, изтича на 30 юни. Този факт ще позволи на Ботев да го привлече като свободен агент, изкушавайки го със солидна заплата.

29-годишният Лабан е французин, но играе за националния отбор на Кипър. Станимир Стоилов е отлично запознат с качествата на вътрешния халф, след като играчът се подвизаваше под негово ръководство в кипърския Анортозис. Неговият контракт с Астра е до лятото на 2015 г. и пловдивчани ще трябва да платят трансферна сума за привличането му. Според transfermarkt. de цената му е 1 млн. евро, но едва ли на Ботев ще им се наложи да се бръкнат чак с толкова много пари.

През следващата седмица ще има повече яснота дали Димитър Димитров ги е одобрил и евентуално да се стартират преговори за привличането им. По непотвърдена информация Димитров и в събота е останал в Румъния, за да наблюдава на живо и друга среща от първенството. 

Както вече писахме, сред желаните от Ботев (Пд) играчи от местния шампионат са звездата на Динамо Букурещ Козмин Матей, капитанът на Стяуа Михай Пинтилий и левият бек на Конкордия Валентин Дима. В Пловдив се заговори, че в събота вечер Димитров е гледал и дербито между Петролул (Плоещ) и Стяуа. Не е изключено той да е получил списък и с други играчи от румънския шампионат или да хареса някого на момента



Виж коментарите (26)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).