Марица загуби с 0:1 първата си контрола от лятната подготовка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
00:05 / 02.07.2008
2243
Марица загуби първата контрола от лятната си подготовка. "Жълто-сините" играха срещу "Черноморец-Бургас" в Ракитово снощи.

Двубоят премина при добро темпо и доста старание от страна и на двата отбора. Младият състав на Марица импонираше с колективната си и технична игра и на моменти затрудни първодивизионен тим от Бургас.

След няколко пропуска на „акулите" в 36-та минута пробив отдясно на капитана Стефан Трайков завърши с много добро центриране в наказателното поле, където над всички се извиси Дуду и с отмерен удар с глава направи стража на „жълто сините" безпомощен за 1:0. Последваха нови атаки на бургаските футболисти и нови отлични намеси на футболиста с номер едно в отбора на „Марица".

През втората футболистите на „Марица" опитаха да върнат гола и направиха няколко добри атаки към Чворович и заменилия го по-късно Стоянов, но вратарите се справиха с опасностите. На свой ред и „Черноморец" имаше своите шансове да увеличи разликата, но пропуски направиха Иван Цанков, Рафаел, Тошков и Николов, който уцели с мощен удар страничната греда.

Младият състав на Марица в много моменти от срещата бе напълно равностоен на елитния бургаски тим. Пловдивчани бяха близо до изравняването на няколко пъти. Сериозни пропуски обаче направиха новото попълнение от Пирин (Гоце Делчев) Христо Сталев, Рангел Абушев-Рони, привлеченият наскоро юноша на клуба от набор 1990-ти - Стойчо Бойчев, както и спряганият за трансфер в Нафтекс Васил Стефанов.
Неприятна контузия през второто полувреме получи нападателят Тодор Тодоров. Той си обу чисто нови калеври при смяната и само след няколко минути игра излезе от терена, заради мазоли по краката.

"Като за първа контрола по време на лятната подготовка, смятам че е добре. Малко ни беше рано за този мач, но играхме заради Черноморец, които имат важен мач за Интертото в събота. Нашите момчета излязоха само на една седмица тренировки. Срещу черноморци бяхме с експериментален състав, а старши треньорът ни Иван Петров пусна в игра всички  налични футболисти", обясни изпълнителният директор на маричани Георги Фиданов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).