Неделев е цел №1 на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
16:23 / 12.05.2014
7548
Футболистът на "Майнц" Тодор Неделев е под № 1 в списъка за селекция на "Ботев" (Пд). Вече дори е имало неофициални разговори с национала.

През пролетния полусезон в Бундеслигата Неделев записа едва двайсетина минути като резерва в два мача.

"Ботев" иска националния халф под наем за следващия сезон. Но ако "Майнц" не е съгласен на този вариант, клубът е склонен дори да преговаря за откупуване правата на бившата си звезда.

Талантът бе продаден за 2,8 млн. евро още в началото на септември 2013-а, но премина в "Майнц" след 1 януари 2014 г.

Няколко дни по-късно немският клуб преведе първия транш от 1 млн. евро, който е и единствен платен досега.

С Неделев многократно са разговаряли треньорът Станимир Стоилов, помощникът му Саид Ибраимов и тим мениджърът Асен Караславов.

"Тодор има договор за още 4 сезона - коментира Любчо Неделев, баща и мениджър на играча. - Ако от "Ботев" искат да си го върнат, да направят оферта на германците. И ако се разберат, чак тогава ще седнем да преговаряме и за личните условия."

Неделев-старши не вярва, че "Майнц" ще пусне българина. Лично клубният президент Харалд Щруц му е заявил, че на Тодор ще се разчита много за следващия сезон. Немският дори предложил на халфа по-добри битови условия и луксозния мезонет на чешкия десен бек Зденек Поспех, който напуска.

През март треньорът на "Майнц" - Томас Тухел обяви, че за новия сезон твърдо ще залага на българина. Но спецът напуска клуба и това ражда въпросителни за Неделев, който в четвъртък в Бургас ще подкрепя бившите си съотборници във финала за купата с "Лудогорец".

Източник: "Труд"



Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).