Костадин Ангелов: Ще работя за подобряване на колектива

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:26 / 01.07.2008
6528
"Разковничето за успехите на един отбор е работата в колектива. Тоест футболистите, треньорското ръководство и ръководителите на клуба да работят заедно. Това е основната цел тази година на Ботев, да изградим един добър колектив, с хора които имат еднакво виждане върху играта, хора които се разбират добре. Без това нещо работата не върви," това бяха първите думи на Костадин Ангелов като старши-треньор на Ботев Пловдив.

"Водят се преговори за нови футболисти. Нека на този етап не се споменават хора, тъй като не се знае какво ще се случи. Аз обичам да говоря след като нещата са сигурни, обичам да си изпипвам нещата докрай, така ще работя по всички аспекти. Не мисля, че отбора има нужда от кой знае каква промяна. Заварвам тук един много добър колектив, с едни много добри взаимоотношения между футболистите. Оттук нататък предстои подготвителният период, който е свързан с физическа работа на футболситите, дообработване на тактическите формации, които аз и Стефано Кусин ще обсъдим за играта на отбора, така че работа има във всеки един аспект," допълни още екс-наставникът на Видима-Раковски.

"Аз нямаше да се съглася да поема Ботев, ако Стефано Кусин не ми беше допаднал. Аз проведох разговори с него и имаме еднакви виждания за играта. Разбирателството е основна част от работата в отбора. Колкото до феновете - не мога да организирам среща с тях, тъй като не съм сигурен дали те искат да се срещат с мен. Аз съм отворен човек и нямам никакви проблеми да се срещам с когото и да е било. Знам, че тук се случват странни неща, мога да кажа само като треньор на отбор, който е бил опонент на Ботев, че това е отборът, който притежава едни от най-екзалтираните фенове. Това е за уважение.

"Познавам добре отбора, имам впечатления, тъй като след като напуснах Видима изгледах няколко мача тук. Ботев се представи доста силно под ръководството на Тенчо Тенев. Аз обаче имам различни виждания за играта, както и Стефано. При всички положения ще има разлика в стила на игра на отбора. Ботев разполага с офанзивни футболисти, които могат да играят силно в атака. Може би в дефанзивна фаза имат навика да не бранят всички футболисти. Нужна е добра физическа подготовка, за да бъдем в модерния футбол, където всички футболисти участват в атака и всички в защита. Георги Христов исках да го взема още преди 3 години, когато още не беше толкова шумно име. Решението е в полза на Левски, така че не влиза в моите планове," завърши специалистът.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).