Марица праща половин отбор в Съединение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:29 / 30.06.2008
2270
Половин отбор футболисти ще изпрати Марица в аматьорския Гигант (Съединение) за новия спортно-състезателен сезон, съобщиха от пловдивския тим. Голяма част от юношите старша възраст на клуба ще бъдат преотстъпени на третодивизионния тим, за да се обиграват. Това съобщи изпълнителният директор на кършиякалии Георги Фиданов.

"Решихме повечето от момчетата от юношеския ни отбор, родени през 1990 година, да отидат да играят в Съединение. Това е добре за тях, защото така ще понатрупат повече игрови опит, което ще им бъде само от полза. Ще следим постоянно развитието им и тези от тях, които покажат качества за професиосналния футбол, веднага ще бъдат върнати обратно в Марица", обясни Георги Фиданов.

Старши треньор на Гигант (Съдинение) през новото първенство в Югоизточната "В" група ще бъде бившият защтитник на Ботев Димитър Танков. Спецът ще гради отбор почти изцяло с млади футболисти предимно школата на Марица, както и от местни кадри от Съединение.

След изтичането на шампионата в трета дивизия всички дадени под наем маричани бъдат върнати обратно в Кършияка.

Както е известно Марица и тима на Гигант от години поддържат топли приятелски отношения. Двата клуба имат подписан дългосрочен договор за взаимно сътрудничество и обмяна на футболисти, благодарениие на находчивостта на президента и собственик на жълто-сините Рангел Берберов и кмета на Съединетие - Евгени Маринчешки.

През изминалото футболно първенство двама от талантливите футболисти на Марица - Богдан Кузмов и Александър Белилов, бяха преотстъпени на Гигант, но след добрите си изяви бяха върнати обратно в Кършиака.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).