Локомотив загуби първия полуфинал с 0:2 от Лудогорец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (43)
19:49 / 16.04.2014
9277
Локомотив се отдалечи от мечтания финал за Купата на България, след като загуби с 0:2 от Лудогорец. Голове на Йерун Луму (44) и Христо Златински (65-д) донесоха комфортната преднина за "орлите" преди реванша в Пловдив.

През първата част двата тима бяха доста предпазливи, като опасните атака липсваха пред двете врати. В началните минути Христо Златински отправи два опасни удара, но Кирил Акалски внимаваше и не допусна гол. 

В края на първата част "черно-белите" направиха една грешка, която и бе наказана от шампиона. Бранителите на пловдивчани позволиха на Йерун Луму да нахлуе отдясно и с фамозен гол с левия крак препарира Акалски.

Лудогорец стартира много агресивно след почивката и само след 30 секунди Марселиньо отправи опасен удар, но за щастие на Акалски топката излезе в аут.

В 50-ата минута Мартин Камбуров имаше добра възможност за гол от фаул, но стреля право в стената. 

Само 120 секунди по-късно резервата Роман Безяк пропусна отличен шанс за гол. Нападателят бе изведен сам срещу Акалски от Луму, но словенецът пропусна да се разпише.

В 63-ата минута Фабио Ешпиньо също се отличи със сериозен пропуск. Останал очи в очи със стража на гостите, халфът потърси удар с външен фалц, който се оказа неточен.

Две минути след това Златински донесе комфортна преднина за Лудогорец разписвайки се от дузпа за нарушение срещу Безяк.

Интригата в мача се запази, тъй като в 70-ата минута разградчани останаха с човек по-малко, след като Александър Александров бе изгонен за втори жълт картон за игра с ръка. От това обаче пловдивчани не успяха да се възползват и до края не застрашиха вратата на Чворович.

Така за Лудогорец остава надеждата за добър резултат в реванша, докато Локомотив ще се надява на силната си игра като домакин и вярване за класиране на финал в Бургас.

Лудогорец - Локо 2:0
1:0 Луму 44
2:0 Златински 65-д

Лудогорец: Чворович, Кайсара, Минев, Терзиев (32-Александров), Моци, Ешпиньо, Златински, Марселиньо (73-Шоко), Луму, Мисиджан, Платини (46-Безяк)

Локо: Акалски, Грънчов, Тунчев, Йошев, Ндайе (74-Мендес), Тодоров, Делев (62-Белаид), Намуши, Ферересо, Камбуров, Гади (80-Дани Кики)




Виж коментарите (43)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).