Мартин Камбуров: Пловдивското дерби е по-голямо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
09:30 / 14.03.2014
6334
Нападателят на Локомотив (Пд) Мартин Камбуров сподели очакванията си от предстоящото дерби с Ботев, което за първи път ще се проведе в София. Камбуров си припомни и какво е чувството да спечелиш срещу градския съперник и направи паралел между Ботев - Локо и Левски - ЦСКА - двете най-големи дербита на България по отношение на зрителския интерес.

"Според мен пловдивското дерби е по-голямо като отражение върху феновете. Месеци наред след края му се говори за него, докато столичното се забравя за два дни. В Пловдив, след като си победил в дербито, се разхождаш като император по улиците, феновете те спират и те поздравяват. Е, след последните два мача не беше точно така, но съм имал и доста такива спомени през годините", казва Камбуров пред "Меридиан Мач". 

Камбуров разкритикува и новият формат на първенството, който започна вече.

"Не разбирам за какво играят във втората седмица, а пък за първата през седмица ще има вечно дерби, пловдивско дерби. Така се губи от тръпката на очакването. Може би вариантът с 16 отбора беше по-добър, но от друга страна няма смисъл от присъствието на отбор като Нефтохимик в сегашното му състояние", разсъждава Камбуров.

Той отдава думите на боса на Славия Венци Стефанов, че Локо е селски отбор със селски треньор на състоянието на афект, в което се е намирал след мача между двата тима.



Виж коментарите (29)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).