Национал поиска 15 000 лева заплата от Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
09:35 / 04.03.2014
6642
Ръководството на Ботев (Пд) ще направи всичко възможно в най-кратки срокове да финализира преговорите за новия договор на национала Йордан Христов, съобщава "7 дни спорт". Настоящият контракт на 30-годишния футболист изтича на 30 юни тази година. Христов, който е един от най-големите любимци на феновете, вече има право да преговаря с други клубове и евентуално да парафира предварителен договор с появил се кандидат за подписа му. Според запознати обаче вторият капитан на Ботев (Пд) желае да продължи да играе за "жълто-черните". Преговорите между Ботев (Пд) и играча вече са стартирали. Спортно-техническият щаб начело с треньора Станимир Стоилов искат да задържат Христов в тима, защото десният бек е много важна фигура в схемата на специалиста. По информация на "7 дни спорт" националът е предявил претенции за 15 000 лева месечна заплата в новия си договор. Не

е тайна, че Христов, въпреки огромните си заслуги за просперитета на Ботев (Пд), в момента е сред най-нископлатените футболисти при "жълто-черните". Сърцатият играч прибира месечно възнаграждение, което е между 4000 и 4500 лв. Доста от чужденците в тима пък получават в пъти повече от него, макар и да не са постоянни в изявите си. Очакванията са, че ръководителите ще оценят подобаващо достигналия до националния отбор футболист и ще удовлетворят финансовите му изисквания или максимално ще се доближат до тях.

Христов акостира в Ботев (Пд), когато отборът започна похода си в "Б" група и оттогава се превърна в един от най-важните играчи. В Ботев дори го преквалифицираха от десен офанзивен халф в десен бек, като на тази позиция той вече е може би най-добрият у нас. Съвсем скоро вероятно двете страни ще си стиснат ръцете и Христов ще преподпише договора си с клуба.



Виж коментарите (22)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).