Георги Христов: Детска мечта ми е да играя заедно с Гонзо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:57 / 20.06.2008
4824
Нападателят на Ботев Георги Христов бе награден за Футболист №1 на месец май в анкетата на Пресклуб „България". Той получи 13 гласа, с един повече от футболиста на ЦСКА Флорентин Петре. Георги Христов е първият играч на Ботев, който е избиран за футболист на месеца.

„Тази награда се дължи не на мен, а на футболистите на Ботев, защото го дължа на тях и без тях нямаше да мога да спечеля", заяви Христов веднага след връчването на отличието, изразявайки благодарността си към клуба, с който разтрогна вчера.

„Вече се чувствам играч на Левски. Очаквам само да мине апелативната комисия и да подпиша с клуба. От понеделник аз започвам подготовка с тях. Разтрогнах с Ботев поради една единствена кауза - имаше отбор, който даваше 200 000 евро. А г-н Христолов не я прие", каза нападателят относно своя евентуален трансфер в Левски.

Той добави, че е много щастлив от това, че може да играе заедно с почти сигурно завръщащия се на стадион „Георги Аспарухов" играч на Риека Георги Иванов. „Относно конкуренцията тя е много хубаво нещо и аз съм сигурен, че ще се преборя с моите конкуренти и ще бъде радост за мен да бъда рамо до рамо с Гонзо, защото това е една моя детска мечта. Другата причина, поради която напускам Ботев, е че аз съм на 23 години и искам да се развивам като футболист, а в Ботев нямам тази възможност".

„Ботев в момента е на това дередже заради един единствен човек. Няма да го казвам, но то се подразбира. Докато той не се махне, Ботев ще си остане на същото положение, защото Тенчо Тенев напусна, а феновете на Ботев разлепиха некролози с лика на въпросния човек", заяви още Христов.

Той разкри за оферта към него от немския Кайзерслаутерн: „Единствената реална оферта в момента бе от Левски. Другата реална оферта, която имах, бе от Кайзерслаутерн - тя бе през зимата, но г-н Христолов не я прие".

Източник: Sport1.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 24


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).