Марица: Няма смисъл от договори с футболисти, щом те не значат нищо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:20 / 20.06.2008
3099
"Изумени сме от решението на Арбитражната комисия на БФС, то е абсурдно и на практика обезсмисля договорите, които подписват футболните клубове с играчите. Сериозно сме ощетени в случая". Това заяви президентът на Марица Рангел Берберов по повод скандалното разтрогване на действащия контракт на Георги Христов с Ботев на арбитража.

Босът бил много разочарован от безпринципността на БФС и според него казусът явно ще се решава от други компетентни органи на по-горни инстанции извън България.

"Защо ги подписваме тези договори с футболистите като те нямат значение. Утре Христов може да сключи контракт с Левски и пак да направи същото. Но тогава дали Арбитражът ще вземе същото решение? - попита Берберов. - Лошото е това, че в България няма ясен регламент, който да бъде еднакъв за всички. С това решение на практика договорните отношения между футболистите и клубовете вече губят смисъл. Ето, какво като съм подписал договор с Христов? Какво като съм го издържал толкова време в моя клуб, а той е развил своите качества, за да стане голмайстор на първенството? Явно това е загубило смисъл. Предлагахме на Жоро много по-изгодни трансфери в чужбина, за много повече пари за самия него, но той отказваше. Не мога да си обясня, защо така ощети родния си клуб", разочарован е Берберов.

Шефът на маричани, който държи 50% от трансферните права на Христов, добави, че няма да се оставят нещата така и ще подкрепи Димитър Христолов в търсенето на правата си на по-горни инстанции в УЕФА.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).