Марица взима нов лекар в клуба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:31 / 18.06.2008
2511
Марица ще има до няколко дни нов лекар, който ще поеме изцяло медицинското обслужване на клуба през новото футболно първенство, съобщиха от пресслужбата на клуба. Последният вариант, на който се е спряло ръководството на кършиякалии е младият спортен травматолог Здравко Тарълов. Той е син на досегашния лекар на футболния "Локомотив"(Пд) д-р Здравко Тарълов, чийто договор на Лаута обаче изтече през юни и не бе подновен.

С Тарълов-младши се очакват тези дни да се проведат окончателни разговори по някои организационни въпроси, както и за набавянето на медицински консумативи, след което той ще бъде назначен официално на работа в Кършияка.
Ръководството на Марица е имало и други варианти за клубен доктор, но се спряло на Здравко Тарълов, заради високите му амбиции да се развива в областта на спортната медицина.

Младият доктор се очаква да подпише договор с маричани минимум за 2 години. Той сменя доскорошния лекар на отбора д-р Георги Касабов, който премина на друга работа и отиде във футболния "Спартак"(Пд).

Освен че завърши медицина и профилира спортна травматология Тарълов-младши е многократен републикански шампион по спортно ориентиране. Той е и дългогодишен национал в този спорт и участниик на половин дузина балкански, европейски и световни първенства по спортно ориентиране.

Очаква се Здравко Тарълов да бъде на линия в Кършияка още на 25 юни, когато стартира лятната предсезонна подготовка на Марица за новия футболен шампионат.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).