Мъри: Новите избраха Ботев заради сериозността на проекта, а не заради парите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (47)
18:53 / 20.01.2014
6019
"Насочихме се към футболисти, които играят в големи клубове за да могат да отговорят на манталитета на клуб, който иска да печели. Искахме играчи с манталитет на победители. Надявам се тези, които привлякохме да са такива", заяви за Gong.bg от Кипър наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов.

"Постарахме се да няма играч по-голям от 27 годишна възраст. За да може Ботев да има едно спокойно бъдеще в близките 3-4 години. За наша радост в този тежък зимен период успяхме да привлечем двама национални играчи - на Румъния и на Конго. Надявам се те да утвърдят и развият своите показатели в Ботев", добави Мъри.

"Естествено тежко се убеждава, не говорим само за финансите. Нашият собственик осигури на 100 %, това което поискахме. Основното, което се опитахме да убедим тези футболисти, е че Ботев е сериозен клуб, клуб който иска да се развива, да печели трофеи. Опитахме се да ги убедим, че Ботев е един сериозен проект и мисля, че това най-вече впечатли играчите. Те дойдоха за да печелят с Ботев, при тях никога не са били водещи финансите. Те ги имаха и в румънските отбори. Те дойдоха в един нов проект, който е нещо сериозно и в идните години ще се бори за всички възможни трофеи в България. Тепърва обаче Ботев ще трябва да отстоява позициите си. Имаме добра група от играчи, трябва да станем и добър отбор", категоричен бе Стоилов.

Той коментира и доколко е завършена селекцията на Ботев: "С оглед на празниците мисля, че успяхме да приключим до голяма част нещата, които бяхме планирали като селекция. Лукин и Куртеан тренират наравно с отбора. Тези дни официално ще прикючим трансферите на Бенга и Доре. Те също тренират с основната група, но са доста изостанали в подготовката, защото досегашният им отбор - Петролул започна тренировки близо седмица след нас. Така, че те ще трябва да наваксват!"

"Имаме желание да привлечем Юнес Хамза в Ботев, отправили сме конкретна оферта към Петролул и имаме съгласието им. Ако успеем да се договорим с него всичко ще е това, което бяхме запланували. Това беше и нашата идея за селекция през зимата - двамата футболисти от Петролул и двамата от динамо Букурещ плюс Хамза", каза още наставникът на "канарчетата".

"Подсилихме се на постове, на които играеха футболисти, които ни напуснаха. Като изключим Везалов, който се появи като възможност впоследствие, имахме намерение да привлечем между 4 и 5 футболисти. Имаме достатъчно конкуренция, достатъчно футболисти. Надявам се да се сработят възможно най-бързо и да изчистим взаимовръзките. Оттук нататък на Ботев ще му трябва повече игрови мачове и разбира се по най-бързия начин да сработим. Мисля, че хората, които дойдоха ще помогнат на отбора да се развие и да върви напред", сигурен бе Мъри.

"Не сме привлекли тези футболисти за да губим или да се предаваме. Взели сме ги за да може отбора да побеждава и да печели важни мачове. В такива изравнени първенства и шампионати като нашия, всеки качествен футболист и всеки сработен отбор може да вземе преимущество", добави за новите попълнения Стоилов.

"Всички футболисти полагат усилия да влязат в максимална спортна форма. Радващото е, че се движим по програма и няма контузени играчи. Все още не можем да говорим за някакъв игрови план, защото основно гледаме да вкараме отбора в добра кондиция и да бъдат готово за контролите, които ще изиграем", коментира първите десет дни от зимната подготовка на Ботев старши треньорът на пловдивчани.

"По-добри условия за подготовка от тези в Ларнака, трудно можем да намерим. Това е и целта на пребиваването на българските отбори в чужбина по време на подготовките. Надявам се всичко това да е за добро и всичко да бъде наред и след прибирането в България", каза още Мъри.

"Сега най-важно е да започнем да играем контроли, в които да опитаме да изчистим игровия стил. Нормално е, влизат нови хора в отбора. Трябва да се опитаме и да играем малко по-агресивно и малко по-стабилно отколкото в последните месец или два. Да върнем играта и настроението от началото на сезона. Да показва игрите, които всички искат да виждат", завърши Станимир Стоилов.



Виж коментарите (47)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).