Пиронкова: Следващата ми цел е титла от Големия шлем

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:16 / 17.01.2014
1277
Титла от Големия шлем е новата голяма цел на най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова, която спечели първи трофей в своята професионална кариера на турнира в Сидни.

"Нямам точна рецепта за успеха. Чувствах се в добра форма още от самото начало, от квалификациите. Усетих, че имам добри шансове на този турнир, но не съм си представяла, че мога да го спечеля. Тези мисли започваха да ми идват в главата след победата над Сара Ерани", разказа тя при кацането си на летище "София".

"Това определено беше моя цел през изминалите години и от този момент вече ще преследвам втората титла. Моята мечта е тя да бъде в турнир от Големия шлем, но не знам колко реална е. На кой от четирите турнира? Не бих върнала (титла) от никой", каза пловдивчанката след 30-часово връщане от Мелбърн.

Тя не успя да покаже трофея от турнира в Сидни, защото купата ще дойде по-късно. Пиронкова обаче получи купа и плакет от ръководството на Българската федерация по тенис.

Българската първа ракета заяви, че не е правила промени в играта за новия сезон след разочароващите резултати през 2013. Заради тях тя изпадна от първата стотица на световната ранглиста.

"Заложих повече на фитнес подготовката и това ме кара да се чувствам по-спокойна на корта. Не съм правила коренни промени в играта ми, но в момента тя е по-ефективна. Опитвам се да бъда по-агресивна. Всичко това идва от добрата форма", добави тя.

Пиронкова заяви, че умората е играла важна роля за отпадането й от Откритото първенство на тенис от Саманта Стосър.

"Все пак изиграх 11 мача за по-малко от две седмици и то тежки мачове. Няма как да не дава отражение върху цялостното състояние - не само физическото, но и психологическото", каза тя.

Пиронкова обясни още, че контузията в бедрото, която е измъчваше в Мелбърн не е сериозна. Пловдивчанката ще се готви в родния си град до началото на двубоите за "Фед къп" от 4 до 9 февруари в Будапеща.

Тя не се впечатли от жребия, който противопостави България на Беларус, Португалия и Турция и заяви, че в турнира слаби отбори няма и че българският състав може да спечели срещу всеки съперник



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).