Цвети не остави шанс на испанка на старта на Australian Open

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:33 / 13.01.2014
5495
Шампионката от турнира в Сидни Цветана Пиронкова не остави шанс на Силвия Солиер-Еспиноса (Испания) на старта в Мелбърн. Пловдивчанката победи в два сета 6:3, 6:2 за 1 час и 17 минути игра дребничката испанка.

Това беше 9-а поредна победа за Пиронкова. Във втори кръг Цвети ще срещне местната любимка Саманта Стосър. Двубоят между двете ще бъде в сряда, по всяка вероятност на централния корт "Род Лейвър Арина". 

Българката започна много обещаващо мача с много бърз гейм на нула и даде заявка, че ще бъде фаворитът на корта. Пловдивчанката нанесе своя първи пробив за 4:2, а след това продължи със страхотната си игра за 5:2, а в крайна сметка спечели първата част с 6:3.

През втората част темпото на играта спадна и българката допусна доста непредизвикани грешки. При 1:2 за испанката Цвети дори трябваше да отразява два брейкпойнта, но благодарение на силните си сервиси, спаси подаването си. Това бе и началото на серията от пет поредни спечелени гейма за Пиронкова. Тя направи пробиви в петия и седмия гейм и поведе с 5:2. Когато сервира за спечелване на мача, българката изоставаше с 30:40 и испанката имаше възможност да върне единия пробив, но до там не се стигна. Пловдивчанката бързо стигна до мачбол, с който сложи точка на срещата.

С успеха си Пиронкова заработи 70 точки за световната ранглиста и 50 000 австралийски долара.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).