ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Юношите на Марица отпадат от Славия с гол в последната минута
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:37 / 16.06.2008Коментари (0)1427
© Plovdiv24.bg
С гол в последната минута от пряк свободен удар юношите на Марица, родени 1991 година, отпаднаха наивно от Славия в 1/8-финалите на републиканското първенство при младшата възраст, съобщават от пресслужбата на "жълто-сините".

Жълто-сините загубиха с 0:1 в мача реванш на градския стадион в Съединение и изпуснаха златен шанс да продължат напред, след стратегическото равенство 4:4 в първата среща в София.

Момчетата на треньора Огнян Атанасов започнаха много амбицирано мача, но пропуски пред гола направиха Петьо Иванов, Амет Стоянов и Александър Багаров, които ги лишиха да елиминират славистите и да се класират на четвъртфиналите.

Маричани бяха по-добрият отбор на терена през целия мач, но развитието на срещата отново доказа, че във футбола няма логика. Когато двубоят приключваше при нулево равенство, което класираше момчетата на Оги Атанасов в следващата фаза, дойде неочакваният победен гол в тяхната врата.
При грешка в защитата на Марица, в основата на която бе Стефан Стоянов, нападаетел на гостите изскочи сам срещу жълто-синия вратар Георги Аргилашки. Последният го спря непозволено с цената на нарушение и предотврати сигурен гол. Това обаче му костваше червен картон. Главният съдия Димитър Андреев от Кърджали свири фаул и го изгони от терена. Заменилият Аргилашки на вратата резерван страж Стоян Велев обаче сгреши при прекия свободен удар и за малко не успя да избие връхлитащата топка във вратата му - 0:1 и отпадане от републиканското.

"Още ме е яд от тази наивна загуба, но какво да се прави. В този дбувой както можеше и да победим, така и можеше и да загубим, както стана. Футболът е игра на голове, а не на пропуски. Няма да правим обаче трагедии от това отпадане, всеки може да сгреши. По-важното е момчетата да се научат да играят правилно и да станат добри футболисти. Ако това стане, резултатите сами ще дойдат", каза наставникът Огнян Атанасов.

Миналата година жълто-сините юноши бяха спрени на полуфиналите от турнира за купата на Българския футболен съюз отново от връстниците им от Славия. Тогава момчетата на Огнян Атанасов водеха в резултата до 83-ата минута, но допуснаха наивно изравняване от столичани, които едва стигнаха до 3:3 в редовното време. При дузпите нервите на маричани не издържаха и това изпрати белите на финала за купата.

Ако бяха елиминирали славистите юношите на Марица отиваха на четвъртфиналите, където първите мачове са насрочени за 20 юни, а реваншите - за 24-ти. В следващата фаза - полуфиналите, също ще се играят два мача за излъчване на финалистите. Първият е на 1 юли, а реваншът - на 5 юли.
Финалът пък ще бъде само в един двубой, който е насрочен за 9 юли.

Още по темата: общо новини по темата: 16
06.07.2008
06.07.2008
02.07.2008
01.07.2008
26.06.2008
25.06.2008
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
ПФК Марица: Подкрепете отбора в тежкия домакински двубой!
Марица с два много важни мача, от тях ще стане ясно бъдещето
Бивш играч на Ботев вкара 2 гола на Марица, пловдивчани с 6-а поредна загуба
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: