ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фиданов: Марица чака пари за Домовчийски от УЕФА, а не от Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:33 / 15.06.2008Коментари (0)2663
© Plovdiv24.bg
"Марица не чака пари от Левски за трансфера на Валери Домовчийски в германския "Херта" (Берлин), а от УЕФА, от където ще дойдат. Това е според новите изисквания на европейската футболна централа, която задължава купувачите да обещетяват родните клубове на закупени от тях млади футболисти". Това заяви изпълнителният директор на кършиякалии Георги Фиданов по повод изявленията на финансовия шеф на "сините" Константин Баждеков, че столичният тим е готов да даде процент на маричани като компенсации за Домовчийски, но първо трябва да излезе решение за това на Българския футболен съюз.

"Няма смисъл от Левски да се правят на толкова щедри и принципни към Марица, защото задължението е не е тяхно, а на немските купувачи. Нека колегите от "Герена" да не чакат становище от БФС, а по-добре сега да обърнат повече внимание на по-бързото решаване на трансфера на Георги Христов. Защото той сега е на дневен ред", посъветва Фиданов.

Както е известно ръководството на Марица обяви, че ще търси процент от продажбата са своите бивши юноши Валери Домовчийски, Марчо Дафчев и Йордан Тодоров в чужбина.
Като клуб-майка на тримата маричани, кършиякалии имат пълните права да получат определена сума от продажбата на Домо в германския "Херта", на Дафчев в азербайджанския "Нефтчи"(Баку) и на Данчо Тодоров в Румъния или Турция.

"Това не значи, че си искаме парите веднага, още утре. Няма да извиваме ръце, но предполагам, че колегите от Левски, Локомотив (Сф) и ЦСКА са наясно с новите разпоредби на УЕФА по програмата за компенсиране на родните клубове на футболистите. Знаем, че парите ще можем да си ги вземем едва след като клубовете-продавачи преведат сумите. Това е въпрос на време. Тази нова наредба е направена за стимулиране на клубовете да създават и развиват повече талантливи млади играчи, които после да вървят нагоре в професионалния футбол. Според новите разпоредби клубът-майка задължително трябва да получи компенсации между 5 и 10 процента при всеки трансфер на създаден талант. Процентът се изчислява по специални таблици", допълни още Фиданов.

Намеренията на управата на маричани да търси процент от трансферите на собствените си кадри, не приумица в Кършияка, а добре позната масова практика в повечето развити европейски футболни страни.

Всеизвестно е, че детско-юношеската школа на Марица е отдавна призната в България като една от най-добрите и успешни инкубатори на елитни наши футболисти и е съвсем нормално да бъдат стимулирани такива успешно работещи клубове, заявиха специалисти от БФС.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Представят книгата "Из младостта на пловдивския футбол"
Съдия от Русе свири гостуване на Марица
Марица се засили към аматьорския футбол след пета поредна загуба
Марица призова за подкрепа срещу един от лидерите
ПФК Марица подкрепи кампания за 9-годишно дете
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: