Иван Петров: 5-6 момчета от Марица вече са готови за "А" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:17 / 06.06.2008
2933
"5-6 момчета от представителния мъжки отбор на Марица вече са готови да играят в отбори от "А" група. Разбира се, това не означава обаче, че трябва непременно да ги продадем. Но ако някои от тях бъдат трансферирани през лятото, аз вече съм набелязал техни достойни заместници, които ще са прeдимно от нашата школа", обяви старши треньорът на маричани Иван Петров-Чекиста.

37-годишният наставник планира максимум 8-9 контроли по време на лятната подготовка. С тези мачове той смята, че тимът му ще бъде напълно готов за началото на есенния полусезон от новото първенство.

Спецът обаче държи кършиякалии да изиграят повечето си спаринги срещу професионални отбори, за да може младите в отбора да трупат повече опит и самочувствие, и да се каляват в битки срещу по-стойностни отбори.

"Какъв е смисълът да играем мачове срещу аматьорски отбори, където вероятността от контузии е много по-голяма и това крие рискове. Няма нужда да рискуваме здравето на момчетата. Затова настоях пред ръководството да излизаме само срещу тимове от професионалния ни футбол. От тези мачове младите в отбора има много какво да научат", обясни Иван Петров.

Едната от сигурните контроли, които ще изиграят маричани в подготвителния летен цикъл, ще бъде срещу английския първодивизионен тим "Крю Алекзандра". Както е известно популярният и симпатичен британски тим, известен с прозвището си "железничарите", се очаква да пристигне на подготвителен лагер у нас през юли - в морския курорт "Слънчев бряг", по покана на собственика на Марица Рангел Берберов. Островитяните потвърдиха тези дни визитата си у нас. Те ще идват на 6 юли в България и ще останат на подготовка край морето в продължение на повече от седмица.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).