Ботев излъга Черно море, "моряците“ пропуснаха дузпа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (80)
17:54 / 25.09.2013
16201
Отборът на Ботев стигна до победа с 2:0 над Черно море като домакин в мач от 10-я кръг на А група. Головете за "канарчетата" вкараха Ромарио Кортзорг през първата част и Абел Анисе през втората част на срещата, която се състоя на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. "Моряците" пропуснаха дузпа в началото на втората част.

Въпреки че пловдивчани бяха по-активни, в 13-ата минута варненци като по чудо не откриха резултата. Тогава след грешка в защита на Сивард Спрокел, капитанът на гостите Георги Илиев не можа да намери очертанията на вратата след удар от около 14-15 метра.

След грешката на Спрокел домакините вдигнаха значително оборотите и след пробив на Йордан Христов "канарчетата" поведоха в резултата. Националът центрира в наказателното поле на Черно море, където Ромарио бе оставен непокрит, който с едно докосване я изпрати в мрежата на Георги Китанов.

В края на първата част "моряците" пропуснаха нов шанс за гол. След центриране в наказателното поле на домакините Адам Стаховяк не се намеси добре и прати топката на краката на Михаил Венков, който стреля отдалеч, но при повторната си намеса Стаховяк успя да избие топката в корнер.

През втората част Черно море започнаха по-активно срещата и в рамките на 3 минути поискаха 2 дузпи от рефера Христо Ристосков, но така и не ги получиха.

Все пак "моряците" получиха 11-метров наказателен удар в 55-ата минуа за задържане на Симеон Райков срещу Христов. Зад топката застана потърпевшият, но Стаховяк спаси неговия шут от бялата точка.

Ботев реши крайния изход в мача минути преди неговия край. След една контра Ромарио се откъсна от центъра на терена сам срещу вратаря, но не прояви егоизъм и подаде към Абел Анисе, който изскочи от задна позиция и на празна врата фиксира крайното 2:0. 

С успеха Ботев заема 2-о място с актив от 20 точки, докато Черно море е 5-и със 12 пункта. В следващия кръг Ботев гостува на Лудогорец, а Черно море посреща
Пирин (Гоце Делчев).

 



Виж коментарите (80)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).