Българската федерация спря до живот правата на Тезджан Наимова

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
12:58 / 17.09.2013
5023
Българската спринтьорка Тезджан Наимова повече няма да може да се състезава. Управителният съвет на Българска федерация по лека атлетика (БФЛА) отне спортните й права до живот.

От федерацията са разгледали писменото обяснение на Наимова за положителната й допинг проба при тест по време на европейското в зала в Гьотеборг на 3 март 2013 г., където спечели титлата на 60 метра. Тогава тя беше хваната с дростанолон.

БФЛА констатира, че веществото е сред забранените, и потвърди, че Наимова е извършила нарушение. То е второ за нея след манипулирането на допинг през 2008 г. Тогава българката беше наказана за две години.

"Изложените от състезателката писмени обяснения нямат силата на доказателства за наличие на изключителни/специални обстоятелства в случая, които биха оправдали намаляване на приложимата санкция. Това се явява второ нарушение на антидопинговите правила за състезателката", пише в решението на федерацията.

Така очаквано се стигна до окончателното отнемане на състезателните права на спринтьорката. Наимова губи златния си медал от европейското в зала в Гьотеборг.

Решението може да бъде обжалвано единствено пред Спортния арбитражен съд в Лозана, допълват от БФЛА. "Обжалването не спира изпълнението на наказанието, освен ако апелативният орган не реши друго", пише в решението.

Източник: в. "Дневник"



Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).