В Германия: Ботев ще получи 2 млн. евро за Неделев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
09:08 / 01.09.2013
4804
Договорът на Тодор Неделев с "Майнц 05" е за 4,5 години, а "Ботев" (Пд) ще получи 2 млн. евро, съобщи германският "Билд". Договорени са и бонуси.

"Канарчетата" засега не казват официално трансферна сума, но в петък всички около клуба говореха за 3 млн. евро. Плюс контракт за 3,5 години.

В. "Райн цайтунг" е отделил над 2 страници на трансфера и съобщава, че единственият мач на Неделев за България е бил срещу бъдещия му капитан в "Майнц" Николче Новески при 0:2 от Македония в Скопие на 14 август.

Медията също пише за договор за четири години и половина при трансферна сума от 1,7 млн. евро плюс бонуси. Истината ще изникне, защото "Майнц" ще обяви официално цената. Засега обаче май липсват подписи.

"Райн Цайтунг" допълва, че от "Ботев" са обявили трансфера на Неделев за факт. Но главният мениджър на "Майнц 05" Кристиан Хайдел само потвърдил, че е бил за 2 дни в България.

"Ще обявим този трансфер, когато всичко бъде подписано - казва шефът. - Има доста формалности за уточняване чрез факсове и имейли."

Това се чака всеки миг.

Треньорът Томас Тухел е гледал десетки мачове на Неделев на видео на брега на Женевското езеро и лично го е наблюдавал срещу "Щутгарт".

"Райн Цайтунг" съобщава още, че голяма роля в трансфера е изиграл агентът Лъчезар Танев, с когото Хайдел се познавал от дълги години - от времето, когато Емил Костадинов преминал в "Байерн".



Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).