Руските медии тръбят за трансфер на Христов в Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:14 / 29.05.2008
2053
Няколко авторитетни руски медии съобщават за предстоящ трансфер на голмайстора на българското първенство Георги Христов в един от двата представители на Висша лига на Русия - Сатурн (Раменское) или Химки. И двата тима от Московска област търсели спешно изявен нападател и вече са се спрели на 23-годишния маричанин.

Според популярния в. „Советский спорт" Сатурн сигурно ще надцака италианските Наполи и Дженоа за подписа на Георги Христов, защото е готов да извади повече пари, отколко и двата тима от Апенините. Вестникът отбелязва, че трите отбора са сериозни конкуренти за български голаджия и сигурно ще наддават, за да го имат в съставите си.

Вестник „Спорт Експрес" също прогнозира, че Христов ще отиде в Русия, защото и Сатурн, и опашкаят в руския елит - Химки, са готови да извадят повече пари за пловдивчанина, отколкото Дженоа и Наполи.

Електронното издание на "Спорт Експрес" дори твърди, че представители на Сатурн вече са в България, за да започнат преговорите за голмайстора. Медията припомня, че сериозен интерес към Жоро Христов проявяват още италианските Дженоа и Наполи, а доскоро българинът е попадал в полезрението и на руския гранд ЦСКА (Москва).

Руската много авторитетна информационна агенция „РИА Новости" също информира, че представители на руските Сатурн и Химки пътуват до България, за да си уредят трансфера на Георги Христов.

"В момента представители на руския Сатурн са в България, където вече са започнали преговори за евентуалната покупка на играча. Сериозен интерес към него проявяват и от Химки, както и италианските Дженоа и Наполи. С 19-те си гола още при дебютния си сезон в елита, пловдивчанинът изпревари дори и нападателите на водещите български клубове ЦСКА, Литекс и Локомотив (София)", отбелязва агенцията.

Изданието припомня, че Ботев е завършил на 12-о място в класирането на българското първенството тази година, но половината от правата на Христов се държат и от родния му клуб Марица.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).