Дженоа идва на крака в Пловдив за Георги Христов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:09 / 29.05.2008
4406
Емисар на Дженоа ще пристигне до края на седмицата в Пловдив, за да преговаря за закупуването на топнападателя на родното първенство Георги Христов. От италианския клуб днес са се свързали с президента на Марица Рангел Берберов и са потвърдили визитата си у нас.


Пратеникът на елитния тим от Серия-А ще бъде придружаван под тепетата от известния чешки футболист от близкото минало Томаш Скухрави, който сега работи като футболен мениджър за отбори от Италия, Испания, Чухия и Словакия и лично урежда трансфера на българина на Апенините.

Освен с Рангел Берберов, който притежава 50 процента от трансферните права на дългокосия таран, гостите от Ботуша ще преговарят и с президента Ботев Димитър Христолов, който държи пък останалите 50 % от правата на голмайстора на "А" група.

Както е известно италианският клуб бе обещал до края на вчерашния ден да излезе с конкретна оферта за нападателя на „Ботев”. Офертата си те щели да представят при посещението на техния пратеник в Пловдив.

Шефовете на Дженоа са предпочели да изпратят свои хора в България, за да преговарят на място за правата на футболиста, а не да канят Берберов и Христолов на преговори в Генуа.

Според запознати от Дженоа били готови да извадят исканите 1 000 000 евро за нападателя. Същото важи обаче и за руските елитни тимове Сатурн (Раменское) и Химки (Московска област).

При разговорите на руснаците с президента на Ботев Димитър Христолов е станало ясно, че и Сатурн, и Химки били готови да предложат дори по-добри финансови условия от италианците, за да закупят Христов.

Преди крайното си решение в кой отбор от чужбина ще бъде продаден Георги Христов, Берберов и Христолов ще се съобразят и с мнението и на самия футболист. Левски окончателно засега е отпаднал като вариант за продажба.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).