Ботев с минимална победа над Черноморец в Елитната до 19

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:48 / 18.08.2013
2166
Ботев победи с 1:0 Черноморец в мач от втория кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на стадион "Беркут" в Брестник и бе изгледан от около 50 зрители.

Срещата бе равностойна, като преобладаваха здравите единоборства. В 13-ата минута, след самостоятелен пробив, футболист в "синьо" остана сам срещу вратаря на "жълто-черните" Мартин Димитров, но той улови топката. В 16-ата минута "канарите" направиха атака по десния фланг, която завърши с центриране към Красимир Здравков и той шутира от въздуха, но прати топката в аут. 60 секунди по-късно "акулите" изпуснаха ново добро положение, след като нападател от Бургас остана сам срещу вратаря на пловдивчани, но Мартин Димитров отново запази вратата си суха.

В 21-ата минута възпитаниците на Костадин Видолов стигнаха до отлично положение. Васил Кирков проби от дясно и центрира в наказателното поле на Черноморец, а Краси Здравков стреля мощно от воле, но ударът на футболиста с 21-ви номер мина на сантиметри от гредата. Последваха равностойни минути, в които липсваха чистите голови положения и пред двете врати. Секунди преди края на първата част "жълто-черните" поведоха, след като Васил Кирков центрира от дясно, а футболист в "синьо" прати топката в собствената си врата за 1:0.

Второто полувреме започна с отлична възможност за "канарчетата". Наско Милев бе изведен зад защитата на бургазлии и останал сам срещу стража на "сините" стреля, но вратарят на гостите успя да отрази удара му. В 56-ата минута, след грешка в отбраната на Ботев, футболист на Черноморец остана сам срещу Мартин Димитров, но прати топката покрай вратата. 5 минути по-късно гостите стигнаха до ново добро положение, след като центриране от корнер бе засечено с глава, но топката профуча в страни от вратата.

В 65-ата минута влезлият като смяна Тихомир Маджарски имаше добро положение, след като се възползва от грешка на вратаря на "сините" и се опита да го прехвърли технично, но стреля неточно. До края на двубоя и двата отбора нямаха сериозни положения, а гостите пробваха няколко хаотични центрирания, които бяха отразени от защитата на ботевистите.

Така Ботев записа втора победа от началото на сезона, след като в миналия кръг "канарчетата" се наложиха с 4:0 над Спартак. В следващия кръг "жълто-черните" гостуват на Светкавица в Търговище.

Съставът на Ботев: Мартин Димитров, Никола Марин, Даниел Коков, Петко Ганев, Мартин Атанасов, Валентин Томов (к), Христо Янчев, Атанас Паскалев (82` Борислав Ангелов), Васил Кирков (73`Илиян Кочев), Красимир Здравков (60` Тихомир Маджарски), Наско Милев

Източник: botevplovdiv.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).