ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица пробва нападател от Пескара
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:21 / 25.05.2008Коментари (0)2206
© Plovdiv24.com
Марица изпробва български нападател, който през миналия сезон е играл с екипа на италианския втородивизионен тим Пескара. Това е старозагорецът Георги Димитров, който се пусна за представителния мъжки отбор на кършиакалии в контролата срещу Локомотив (Пд), завършила 4:1 за черно-белите от Лаута.

20-годишният таран бе видимо притеснен от първите си тестове при жълто-синия екип, очевидно не се бе приспособил към стила на игра на маричани, но все пак показа, че има добри качества.

Старозагорецът бе доведен за спаринга с Локо от личния му мениджър Младен Петров, бивш футболист от школата на столичния Левски.

Димитров най-вероятно отново ще бъде повикан в Кършияка за началото на лятната подготовка на Марица, която стартира на 25 юни. Тогава старши треньорът на тима Иван Петров-Чекиста може да даде нов шанс за изява на момчето и ще преценява наспокойно дали да му бъде предлаган договор.

Георги Димитров е бивш юноша на старозагорския Берое и е играл за заралии във всички техни юношески гарнитури от децата до юношите старша възраст. Преди 2 години той заминава да учи и живее в Италия, а след двуседмични проби е привлечен в дублиращия тим на Пескара. След като италианският тим обаче изпада от Серия Б, тогава шефовете му решават да освободят българина, за да не запълна квотата на чужденец извън Европейския съюз. Георги не успява да си намери друг отбор веднага и се завръща в България, където играе в аматьорските групи.

"Момчето има много добри качества, които тепърва смятам, че ще развива. Избрахме да дойде на проби точно в Марица, защото това е отличен клуб със страхотна собствена детско-юношеска школа, в която здраво се работи. Точно тук Жоро ще има най-добрите шансове да се изяви и да доразвие таланта си", коментира личният мениджър на нападателя Младен Петров.

Както е известно освен старозагореца, в контролата среща с Локомотив старши треньорът на кършиакалии Иван Петров-Чекиста даде шанс за изява на още трима дебютани. Това са родените през 1990 година халфове Петко Нихтянов и Стоян Арабаджиев, както на вратаря на юношите, младша възраст от набор 1991 година - Георги Аргилашки. Така тримата младоци изиграха първите си мачове в мъжкия футбол, а с представянето си загатнаха, че има хляб в тях и ще им се разчита за в бъдеще.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица се раздели с трима опитни футболисти още преди края на сезона
След Локо и Ботев - още един пловдивски отбор загуби мача си
ФК Марица след изпадането: Бъдете с нас и в трудните моменти, подкрепете ни!
Честит рожден ден на един от най-емблематичните пловдивски треньори!
Пловдивски футболист осъди Марица, делото може да създаде световен прецедент
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: