ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (8)
Цар Симеон учредява турнир за купа "Рея96"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:23 / 25.05.2008Коментари (0)624
Пловдивският велоклуб Цар Симеон учредява голям колоездачен турнир на шосе за млади състезатели, който ще носи името на един от основните спонсори на нашия отбор - фирма "Рея96". Това съобщи изпълнителният директор на клуба Йордан Зашев. Надпреварата ще се проведе на 14 и 15 юни в Пловдив. Тя ще бъде за момчета, юноши младша и старша възраст и ще събере всички водещи колоездачни центрове в България. Заявки за участие се очаква да пристигнат за над 100 млади бегачи от цялата страна.

Турнирът за купа "Рея96" вече е включен в спортния календар на Българския колоездачен съюз и ще премине в два състезателни дни. Първият етап от надпреварата - на 14 юни, включва общ старт със специални планински изкачвания над Марково и Гълъбово. Последните са с дължина на трасето 4, 6 и 8 километра в зависимост от възрастовата група - момчета, юноши младша или старша възраст. За втория състезетелен ден е предвиден критериум по улиците на град Пловдив.
В зависимост от възрастовата група той ще бъде на 12, 30 и 35 километра, а трасето ще бъде много атрактивно и подредено по улиците на жилищен комплекс Тракия. "Турнирът го правим първо от благодарност към нашите спонсори от фирма "Рея96", които са хора много отворени към спорта и в частност към колоезденето. И второ, за да запълним календара при подрастващите, като им осигурим на младите състезатели повече стартове. Те са бъдещето и трябва да залагаме на тях", обясни Зашев. Специално за турнира за купа "Рея96" под тепетата се очаква да пристигне и президентът на федерацията Венелин Хубенов, който лично да открие проявата. Състезанието ще бъде генерална репетиция преди тазгодишното издание на Гран при - турнира за купа "Пловдив", който ще проведе на 19 юли и на който пловдивският велоклуб е домакин. Както е известно Международната федерацията по колоездене U.C.I. даде на "Цар Симеон Рея96" високата категория 1.2 за този старт, което е най-високият коефициент за еднодневни състезания. Надпреварата ще носи точки за световната ранглиста и в нея ще се пуснат много силни колоездачи. Управителният съвет на нашата федерация по колоездене предостави на "Цар Симеон Рея96" и друго престижно домакинство - финала на Международната колоездачна обиколка на България през септември. Това се прави за първи път в спортната история на колоезденето у нас, а повод за решението бе 110-годишният юбилей от основаването на пловдивско колоездачно дружество „Цар Симеон", който се чества тази година, както и значителният принос на клуба за развитието на българското колоездене. Международната колоездачна обиколка на България стартира на 8 септември от Троян, а финалът й в Пловдив ще бъде на 14 септември. Състезанието е включено и в календара на U.С.I.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Груб мач на "Лаута", Локо и Дунав не успяха да излъчат победител
Спортист №1 на Пловдив надъхва Ботев за финала
Станислав Генчев се доближава до Левски! Срещна се с Наско Сираков
Крушарски и Златински бяха специални гости на шоу мач в Румъния
Дубълът на Ботев пак спря Спартак! Саяна излезе на върха в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: