Треньорът на Марица иска елитни тимове за летните контроли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:03 / 24.05.2008
1789
Старши треньорът на Марица Иван Петров-Чекиста иска тимът му да играе контролни мачове само срещу професионални отбори по време на лятната подготовка. Това обяви самият той на заключителния за този сезон брифинг пред медиите. 37-годишният наставник предвижда в подготвителния цикъл отборът му да направи между 8 и 10 проверки.

"Това е оптималният вариант, според мен не трябва нито повече, нито по-малко. Няма смисъл обаче да играем мачове срещу аматьорски отбори, където вероятността от контузии е много по-голяма. Затова настоях пред ръководството да излизаме само срещу тимове от професионалния ни футбол", каза още Иван Петров.

Едната от контролите, които ще изиграят маричани през лятото ще бъде срещу английския първодивизионен тим "Крю Алекзандра". Както е известно популярният и симпатичен британски тим, известен с прозвището си "железничарите", се очаква да пристигне на подготвителен лагер у нас през юли - в морския курорт "Слънчев бряг", по покана на собственика на Марица Рангел Берберов. Другите проверки на жълто-сините най-вероятно ще бъдат срещу другите два пловдивски елитни отбора - Ботев и Локомотив.

Днес на стадиона в парк Лаута Марица ще изиграе срещу Локомотив (Пд) последната си контрола за този сезон, ден преди лятната ваканция.

Мачът е от 18 часа на централния терен, а след срещата жълто-сините излизат в лятна ваканция до 25 юни.
В спаринга Иван Петров-Чекиста ще изпробва много от резервите, както и някои момчета от юношите, младша възраст на клуба.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).